Γερμανία: Διχασμένη η κοινή γνώμη στο θέμα της υποδοχής προσφύγων από τη Μόρια

Φωτογραφία από τη Μόρια

Το 47% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της υποδοχής προσφύγων από τον καταυλισμό της Μόριας, με το 39% να απορρίπτει αυτή την ιδέα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε από το γερμανικό ινστιτούτο Yougov.

«Θα εγκρίνατε ή θα απορρίπτατε την υποδοχή προσφύγων από τη Μόρια της Λέσβου;», ανέφερε το ερώτημα της δημοσκόπησης στο οποίο απάντησαν θετικά σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες. Συγκεκριμένα, το 22% τάσσεται «απολύτως» υπέρ, το 25% «μάλλον» υπέρ, το 16% «μάλλον» την απορρίπτει, ενώ το 23% την απορρίπτει «απολύτως».

Μάλιστα, η έρευνα παρουσιάζει διαφορά στην προσέγγιση του ζητήματος από τους πολίτες των δυτικών και των ανατολικών κρατιδίων. Συγκεκριμένα, το 50% των Δυτικογερμανών, σύμφωνα με την έρευνα, είναι πιο πρόθυμοι να δεχτούν πρόσφυγες από τον ελληνικό καταυλισμό στη Γερμανία, ενώ κατά είναι το 38%. Αντίθετα, μόνο το 35% των Ανατολικογερμανών είναι υπέρ και το 47% είναι εναντίον.

Όσον αφορά την πολιτική προέλευση των ερωτηθέντων, το 64% των υποστηρικτών του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) τάσσεται υπέρ και το 22% εναντίον. Το 62% των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) είναι υπέρ της υποδοχής  των προσφύγων της Μόριας, ενώ κατά τάσσεται το 28%.

Μεταξύ των υποστηρικτών του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), το 89% απορρίπτει την υποδοχή τους στη Γερμανία (υπέρ μόνο το 8%), ενώ αντίθετα το 78% των υποστηρικτών των Πρασίνων είναι υπέρ και τάσσεται κατά μόνο το 16%.

Από τους υποστηρικτές των Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) το 52% είναι υπέρ και το 28% κατά. Τέλος οι υποστηρικτές των Φιλελευθέρων (FDP) είναι υπέρ σε ποσοστό 39% και εναντίον το 49%. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.