Γερμανία: Διχασμένη η κοινή γνώμη στο θέμα της υποδοχής προσφύγων από τη Μόρια

Γερμανία: Διχασμένη η κοινή γνώμη στο θέμα της υποδοχής προσφύγων από τη Μόρια

Το 47% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της υποδοχής προσφύγων από τον καταυλισμό της Μόριας, με το 39% να απορρίπτει αυτή την ιδέα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε από το γερμανικό ινστιτούτο Yougov.

«Θα εγκρίνατε ή θα απορρίπτατε την υποδοχή προσφύγων από τη Μόρια της Λέσβου;», ανέφερε το ερώτημα της δημοσκόπησης στο οποίο απάντησαν θετικά σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες. Συγκεκριμένα, το 22% τάσσεται «απολύτως» υπέρ, το 25% «μάλλον» υπέρ, το 16% «μάλλον» την απορρίπτει, ενώ το 23% την απορρίπτει «απολύτως».

Μάλιστα, η έρευνα παρουσιάζει διαφορά στην προσέγγιση του ζητήματος από τους πολίτες των δυτικών και των ανατολικών κρατιδίων. Συγκεκριμένα, το 50% των Δυτικογερμανών, σύμφωνα με την έρευνα, είναι πιο πρόθυμοι να δεχτούν πρόσφυγες από τον ελληνικό καταυλισμό στη Γερμανία, ενώ κατά είναι το 38%. Αντίθετα, μόνο το 35% των Ανατολικογερμανών είναι υπέρ και το 47% είναι εναντίον.

Όσον αφορά την πολιτική προέλευση των ερωτηθέντων, το 64% των υποστηρικτών του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) τάσσεται υπέρ και το 22% εναντίον. Το 62% των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) είναι υπέρ της υποδοχής  των προσφύγων της Μόριας, ενώ κατά τάσσεται το 28%.

Μεταξύ των υποστηρικτών του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), το 89% απορρίπτει την υποδοχή τους στη Γερμανία (υπέρ μόνο το 8%), ενώ αντίθετα το 78% των υποστηρικτών των Πρασίνων είναι υπέρ και τάσσεται κατά μόνο το 16%.

Από τους υποστηρικτές των Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) το 52% είναι υπέρ και το 28% κατά. Τέλος οι υποστηρικτές των Φιλελευθέρων (FDP) είναι υπέρ σε ποσοστό 39% και εναντίον το 49%. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter