Ευρύτατη πλειοψηφία

Γερμανία: Εγκρίθηκε από τους Χριστιανοδημοκράτες ο «μεγάλος» συνασπισμός

Την προγραμματική συμφωνία και μαζί την συμμετοχή του κόμματος στον νέο «μεγάλο» συνασπισμό ενέκρινε πριν από λίγο με ευρύτατη πλειοψηφία το έκτακτο συνέδριο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου του συνεδρίου 'Αρμιν Λάσετ, υπέρ της προγραμματικής συμφωνίας ψήφισαν δια ανατάσεως της χειρός οι σύνεδροι σε ποσοστό περίπου 97%, με 27 από τους 975 συνέδρους να καταψηφίζουν την πρόταση της ηγεσίας.

Εκλογή της νέας γενικής Χραμματέας του CDU

Με ποσοστό 98,8% εξελέγη πριν από λίγο η νέα Γενική Γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρεμπάουερ. Η κυρία Καρεμπάουερ, η οποία αποτελεί προσωπική επιλογή της 'Αγγελα Μερκελ, θα πρέπει μετά την εκλογή της να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία του κρατιδίου του Ζάαρ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.