Γερμανία: Ειδική άδεια για τον βασιλιά της Ταϋλάνδης να καταλύσει με χαρέμι και συνοδεία σε ξενοδοχείο της Βαυαρίας

Γερμανία: Ειδική άδεια για τον βασιλιά της Ταϋλάνδης να καταλύσει με χαρέμι και συνοδεία σε ξενοδοχείο της Βαυαρίας

Το ξενοδοχείο Grand Hotel Sonnenbichl στο Γκάρμις-Πάτενκιρχεν της Βαυαρίας είναι ένα από τα πολλά που έπρεπε να κλείσει λόγω της κρίσης του κορονοϊού. Χάρη, όμως, σε μια ειδική άδεια, φιλοξενεί τώρα εκλεκτούς καλεσμένους: τον βασιλιά της Ταϊλάνδης Μάχα Βαγιραλονγκόρν, ο οποίος νοίκιασε ολόκληρο το κτίριο, το χαρέμι και μέλη της συνοδείας του.

Ο Μάχα Βαγιραλονγκόρν αγαπά τη Βαυαρία. Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης αγόρασε πριν από χρόνια μια πολυτελή βίλα στη λίμνη Στάρνμπεργκ και του αρέσει να περνάει εκεί το χρόνο του με τη σύζυγό του, τη βασίλισσα Σουτίντα, αλλά και με τις γυναίκες του χαρεμιού του.

Πρόσφατα, νοίκιασε ένα ολόκληρο ξενοδοχείο ση Βαυαρία, για να στεγάσει το 20μελές χαρέμι του και τα εναπομείναντα μέλη της πολυμελούς συνοδείας του, τα περισσότερα εκ των οποίων, πάνω από 100, επέστρεψαν στην Μπανγκόνγκ, επειδή υπήρχαν υποψίες ότι έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό. Ορισμένα εκ των εναπομεινάντων εθεάθησαν πάντως να κάνουν ποδήλατο εν μέσω γενικής απαγόρευσης κυκλοφορίας στη Βαυαρία.

Το πολυτελές Grand Hotel Sonnenbichl ζήτησε ειδική άδεια από την περιφερειακή διοίκηση για τη διαμονή του βασιλιά την οποία και έλαβε. Το ξενοδοχείο διαμορφώθηκε κατάλληλα για να υποδεχτεί τον υψηλό ένοικο. Κανονικά, το κτίριο θα έπρεπε να είναι κλειστό λόγω της κρίσης κορονοϊού. Ο Μάχα Βαγιραλονγκόρν, όμως, ο οποίος ονομάζεται επίσης και Ράμα Χ, επιτρέπεται να μείνει εκεί με την ακολουθία του.

«Η περιφερειακή διοίκηση του Γκάρμις-Πάτενκιρχεν ενέκρινε για το Grand Hotel Sonnenbichl μια εξαίρεση, επειδή οι επισκέπτες είναι μια ενιαία, ομοιογενής ομάδα ανθρώπων η οποία δεν υπόκειται σε εναλλαγές προσώπων», δήλωσε εκπρόσωπός του στα ΜΜΕ. Στο ερώτημα για τις βόλτες που κάνει η συνοδεία του η απάντηση ήταν «Δεν γνωρίζουμε για κορονοϊό», εννοώντας ίσως ότι ειδικά αυτοί δεν έχουν προσβληθεί, αφού οι υπόλοιποι έχουν επειστρέψει στην Ταϊλάνδη, σύμφωνα με την Bild. Το ξενοδοχείο πάντως είναι κλειστό για τους συνήθεις επισκέπτες.

Στην ιστοσελίδα του αναφέρεται απλώς: “Παρακαλείσθε να δείξετε κατανόηση για το γεγονός ότι λόγω της μεγάλης μας πληρότητας, είναι δυνατή η διάθεση μόνο μεμονωμένων δωματίων». Ένα αίτημα για κράτηση που έκαναν διάφορα ΜΜΕ παρέμεινε πάντως αναπάντητο μέχρι την Τρίτη το μεσημέρι . Αναπάντητο παραμένει επίσης το ερώτημα γιατί ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης μετακομίζει στο ξενοδοχείο αυτό και γιατί και επέλεξε το Γκάρμις-Πάτενκιρχεν ως τόπο διαμονής.

Η Ταϊλάνδη δεν έχει πληγεί ακόμη σοβαρά από την κρίση του κορονοϊού. Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας αναφέρει 322 επιβεβαιωμένα κρούσματα (στοιχεία τις 22ας Μαρτίου) και ένα θάνατο στο βασίλειο. Δεδομένου ότι στη Βαυαρία υπάρχουν σημαντικά περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, δεν μπορεί να είναι ο φόβος του που οδηγεί τον Ράμα Χ στο Γκάρμις-Πάτενκιρχεν.

Για την κοινότητα του Γκάρμις-Πάτενκιρχεν ισχύει επί του παρόντος, όπως και σε όλη τη Βαυαρία, απαγόρευση της κυκλοφορίας. Όλες οι πίστες του σκι είναι κλειστές στο χειμερινό θέρετρο. Αλλά με την πισίνα, τη σάουνα και τη μονάδα ευεξίας, που διαθέτει το ξενοδοχείο ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης μπορεί να περάσει καλά και μέσα στο ξενοδοχείο.

https://twitter.com/realJoergW/status/1242371860731486208

Πηγή: Stern, Bild, Merkur, Focus, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter