Γερμανία: Έκρηξη με πολλούς τραυματίες σε πολυκατοικία στο Ράτινγκεν – Βρέθηκε πτώμα

Γερμανία: Έκρηξη με πολλούς τραυματίες σε πολυκατοικία στο Ράτινγκεν – Βρέθηκε πτώμα

Πολλοί τραυματίες, ένα πτώμα αγνώστων στοιχείων και μια σύλληψη είναι ο απολογισμός από την έκρηξη και την πυρκαγιά που σημειώθηκαν σε πολυώροφο κτίριο στην πόλη Ράτινγκεν της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου Χέρμπερτ Ρόιλ δήλωσε ότι 10 πυροσβέστες και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν από την έκρηξη, ενώ πρόσθεσε ότι βρέθηκε ένα πτώμα σε διαμέρισμα του κτιρίου. Η ταυτότητα του ατόμου και οι συνθήκες του θανάτου του δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, ενώ μια εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε στους δημοσιογράφους ότι ορισμένοι από τους τραυματίες ήταν σε δυνητικά απειλητική για τη ζωή τους κατάσταση.

Μετά την έκρηξη, οπλισμένοι αξιωματικοί έλαβαν θέσεις γύρω από το σημείο, με τηλεοπτικά πλάνα να δείχνουν ελεύθερους σκοπευτές της αστυνομίας να παίρνουν τις θέσεις τους σε ένα μπαλκόνι απέναντι από το κτίριο καθώς ο καπνός έβγαινε από ένα διαμέρισμα του τελευταίου ορόφου, αναφέρει το AP.

 

Σύμφωνα με τον Ρόιλ, η εταιρία διαχείρισης του κτιρίου κάλεσε την Πέμπτη την αστυνομία με την υποψία ότι σε ένα διαμέρισμα, όπου ζούσε μια ηλικιωμένη γυναίκα με τον γιο της, υπήρχε άτομο που χρειάζεται βοήθεια. 

Η πυροσβεστική κλήθηκε επίσης στο σημείο για να παραβιάσει την πόρτα του διαμερίσματος, ενώ την ώρα που μπήκαν μέσα στο σπίτι ένας άντρας φέρεται να πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά.

Η αστυνομία είπε ότι μετά την έφοδο στο διαμέρισμα συνελήφθη ο άντρας ο οποίος είναι περίπου 60 ετών. Ο ειδησεογραφικός σταθμός n-tv μετέδωσε νωρίτερα ότι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «βαριά τραυματισμένος» και πως στο διαμέρισμα βρέθηκε πτώμα.

Πηγή: dpa, Euronews

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Έκρηξη και πυρκαγιά σε κτίριο στην πόλη Ράτινγκεν – Πολλοί τραυματίες (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter