Γερμανία: Έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών – Τουλάχιστον δύο τραυματίες (Video)

Γερμανία: Έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών – Τουλάχιστον δύο τραυματίες (Video)

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στο Λεβερκούζεν και πυκνός μαύρος καπνός είναι ορατός από το μεγαλύτερο μέρος της πόλης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, η οποία επικαλείται πηγές της ιδιοκτήτριας εταιρίας, μέχρι στιγμής δύο άτομα έχουν τραυματιστεί σοβαρά και πέντε αγνοούνται. 

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει ότι υπάρχουν «πολλοί τραυματίες», αλλά διευκρινίζεται ότι» η κατάσταση παραμένει συγκεχυμένη». Πυκνός μαύρος καπνός έχει κατακλύσει την περιοχή και οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν με μήνυμα για «ακραίο κίνδυνο», μέσω της εφαρμογής «ΝΙΝΑ», να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους, με κλειστά παράθυρα και πόρτες.

Σύμφωνα με τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό της Δυτικής Γερμανίας (NWR ), η έκρηξη σημειώθηκε σε εγκαταστάσεις καύσης απορριμμάτων της εταιρίας Currenta, σε βιομηχανικό πάρκο του Λεβερκούζεν.

Αμέσως μετά την έκρηξη ενεργοποιήθηκε η εφαρμογή «Nina», στο επίπεδο «Ακραίος Κίνδυνος», μέσω της οποίας οι κάτοικοι ενημερώθηκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους και να κρατήσουν τις πόρτες και τα παράθυρά τους κλειστά. Όσοι βρίσκονταν σε εξωτερικούς χώρους έπρεπε να φροντίσουν να βρεθούν σε κλειστό κτίριο το συντομότερο δυνατό.

Η Αστυνομία της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας έχει διακόψει την κυκλοφορία και στις δύο κατευθύνσεις του οδικού άξονα Λεβερκούζεν – Κολωνία.

Η φωτιά, μεταδίδει η BILD, απειλεί να εξαπλωθεί σε παρακείμενη εγκατάσταση με εύφλεκτα υλικά, ενώ στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής και σωστικών συνεργείων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter