Γερμανία: Εκτός κινδύνου ο ακτιβιστής των Pussy Riot

Γερμανία: Εκτός κινδύνου ο ακτιβιστής των Pussy Riot

Ο ακτιβιστής της ρωσικής αντικαθεστωτικής ομάδας Pussy Riot Πιοτρ Βερζίλοφ, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Βερολίνου από την Κυριακή, είναι «πολύ πιθανόν» να έπεσε θύμα δηλητηρίασης άγνωστης προέλευσης, όμως σήμερα είναι εκτός κινδύνου, ανακοίνωσαν σήμερα οι Γερμανοί γιατροί του.

Οι ιατρικές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Βερολίνο, καθώς και εκείνες που είχαν πραγματοποιηθεί από τους γιατρούς στη Μόσχα, υποδηλώνουν ως «πολύ πιθανή μια περίπτωση δηλητηρίασης», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Κάι-Ούβε Έκχαρτ, γιατρός στο μεγάλο νοσοκομείο Charite στο Βερολίνο.

«Είναι εκτός κινδύνου», πρόσθεσε, αν και εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Έχει τις αισθήσεις του και είναι σε θέση να μιλήσει.

Ο 30χρονος ακτιβιστής, ο οποίος έχει επίσης την καναδική υπηκοότητα, έφθασε στο Βερολίνο με ειδικά διαμορφωμένο αεροπλάνο τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, συνοδευόμενος από μέλη της οικογένειάς του, προερχόμενος από νοσοκομείο της Μόσχας. Η κατάστασή του χαρακτηρίστηκε «σοβαρή»

Οι συγγενείς του κατήγγειλαν μια απόπειρα δολοφονίας διά δηλητηριάσεως, μετά την εισβολή του με άλλα μέλη της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στη Μόσχα.

«Εκκινώ από την αρχή ότι έπεσε θύμα είτε μιας ενέργειας εκφοβισμού είτε ακόμη και μιας απόπειρας δολοφονίας» μέσω δηλητηρίασης, είχε δηλώσει στην Bild η εν διαστάσει σύζυγός του Ναντέζντα Τολοκονίκοβα.

Σύμφωνα με τον Έκχαρτ, ο νεαρός άνδρας υπέφερε από αυτή τη δηλητηρίαση επί μία εβδομάδα όταν εισήχθη στο νοσοκομείο του Βερολίνου. «Τα συμπτώματα μπορεί να προκλήθηκαν από μια απίστευτη ποικιλία ουσιών», εξήγησε ο γιατρός, κάνοντας λόγο για φυτά ή κάθε είδους ναρκωτικά.

Οι πιθανότητες να προσδιοριστεί η φύση των ουσιών αυτών «δεν είναι πολύ υψηλή», παραδέχθηκε, γιατί οι αναλύσεις πραγματοποιήθηκαν έξι ημέρες μετά τη δηλητηρίαση.

Ο Πιοτρ Βερζίλοφ νοσηλεύεται ενώ η υπόθεση Σκριπάλ δηλητηριάζει εκ νέου στις σχέσεις ανάμεσα στη Δύση και τη Μόσχα.

Η βρετανική κυβέρνηση κατηγορεί δύο ανθρώπους τους οποίους παρουσιάζει ως πράκτορες των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών (GRU) ότι δηλητηρίασαν τον Μάρτιο τον Σεργκέι Σκριπάλ και την κόρη Γιούλια στο Σάλσμπερι της Αγγλίας. Η Μόσχα απορρίπτει τις κατηγορίες αυτές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter