Γερμανία: Ελληνική οικογένεια μεταξύ των θυμάτων της τραγωδίας στο Τρίερ

Γερμανία: Ελληνική οικογένεια μεταξύ των θυμάτων της τραγωδίας στο Τρίερ

Ελληνική οικογένεια της Γερμανίας βρίσκεται μεταξύ των θυμάτων του μανιακού οδηγού που σκόρπισε τον θάνατο χθες στο κέντρο του Τρίερ, στην Ρηνανία – Παλατινάτο.

Νεκρός είναι ο 45χρονος οδοντίατρος Γ.Κ. και το μόλις εννέα εβδομάδων κοριτσάκι του, ενώ η σύζυγός του και το άλλο τους παιδί, 17 μηνών, νοσηλεύονται τραυματισμένοι από το ίδιο συμβάν.

Στο πλευρό της οικογένειας βρίσκεται από την πρώτη στιγμή η ελληνική κοινότητα της περιοχής, αλλά και ο ιερέας της ενορίας από το Λουξεμβούργο, Σπυρίδων Τσάκωνας, ο οποίος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έκανε λόγο για μια «εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση».

Η πόλη του Τρίερ, στα σύνορα της Γερμανίας με το Λουξεμβούργο, είναι από χθες συγκλονισμένη από την τραγωδία που προκάλεσε ένας 51χρονος Γερμανός, ο οποίος έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς και άφησε πίσω του πέντε νεκρούς και δεκαπέντε τραυματίες. Ο δράστης, ο οποίος έχει συλληφθεί, ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, και υποβάλλεται σε ψυχιατρική αξιολόγηση, ενώ πολιτικά κίνητρα δεν θεωρούνται πιθανά.

«Είναι διπλά λυπηρό το γεγονός ότι μια νεαρή ελληνική οικογένεια συγκαταλέγται στα θύματα της τραγικής επίθεσης στο Τρίερ» επισημαίνει σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ελλάδα, Έρνστ Ράιχελ.

«Οι σκέψεις μου είναι μαζί τους και με τα άλλα θύματα» σημειώνει ο Γερμανός πρέσβης στην ανάρτησή του, στην οποία παραθέτει το tweet του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια: «Εκφράζω την οδύνη μου για την απώλεια πέντε ανθρώπινων ζωών, ανάμεσά τους και δύο Ελλήνων, στο τραγικό συμβάν στο Τρίερ της Γερμανίας και τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους τους. Η σκέψη μας και στους τραυματίες, στους οποίους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter