Γερμανία: Ένα βήμα πιο κοντά στο lockdown – Νέους αυστηρότερους περιορισμούς εξετάζει η κυβέρνηση

Γερμανία: Ένα βήμα πιο κοντά στο lockdown – Νέους αυστηρότερους περιορισμούς εξετάζει η κυβέρνηση

Το φλερτ της Γερμανίας με το lockdown συνεχίζεται με τον υπουργό Γερμανίας, Γενς Σπαν να ζητάει να επιβληθούν και νέοι περιορισμοί προκειμένου να ανασχεθεί η «δραματική» αύξηση των κρουσμάτων covid-19 στη χώρα.

Ο Σπαν, μιλώντας στον γερμανικό κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk, ζήτησε να αυξηθούν οι δημόσιοι χώροι στους οποίους θα επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο των εμβολιασμένων κατά της covid-19 ή όσων έχουν αναρρώσει και έχουν αρνητικό τεστ κορονοϊού, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το τέταρτο κύμα της πανδημίας στη Γερμανία.

Η κατάσταση στη Γερμανία είναι δραματική αφού μετράει πάνω από 45.000 κρούσματα κορονοϊού και 309 θανάτους σε 24 ώρες.

Τα καμπανάκια για καθολικό lockdown όπως στην Αυστρία έχουν αυξηθεί με τον ίδιο τον υπουργό Υγείας να αφήνει ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ για την τραγική κατάσταση στη χώρα  μίλησε και πάλι χθες η Άνγκελα Μέρκελ λέγοντας πως τα περιοριστικά μέτρα δεν επαρκούν. Ήδη ορισμένα κρατίδια όπως η Σαξονία και η Βαυαρία, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από αυτό το κύμα της covid-19, λαμβάνουν σκληρά μέτρα, όπως η ακύρωση των χριστουγεννιάτικων αγορών.

«Η κατάσταση δεν είναι απλώς σοβαρή, σε κάποιες περιοχές της Γερμανίας είναι πλέον δραματική», υπογράμμισε ο Σπαν. «Αναγκαζόμαστε να μετακινούμε ασθενείς, καθώς οι μονάδες εντατικής θεραπείας είναι γεμάτες και αυτό δεν επηρεάζει μόνο τους ασθενείς με covid-19».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter