Γερμανία: Εναέριος σιδηρόδρομος στην υψηλότερη κορυφή σπάει όλα τα ρεκόρ

Γερμανία: Εναέριος σιδηρόδρομος στην υψηλότερη κορυφή σπάει όλα τα ρεκόρ

Η πρώτη ανάβαση του εναέριου σιδηρόδρομου στις 21 Δεκεμβρίου 2017 θα αποτελέσει την έναρξη μιας νέας εποχής: ο υπερσύγχρονος εναέριος σιδηρόδρομος Zugspitze θα μεταφέρει τους επιβάτες γρήγορα και άνετα στην ψηλότερη κορυφή της Γερμανίας με πρωτόγνωρη άνεση.

Χρειάστηκαν έξι χρόνια σχεδιασμού και κατασκευής, κάποιες φορές υπό ακραίες συνθήκες σε υψόμετρο 3.000 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, για να ολοκληρωθεί αυτό το φιλόδοξο έργο μεγάλης σημασίας, τόσο για την Bayerische Zugspitzbahn Bergbahn AG, όσο και για τον τουρισμό της περιοχής.

Ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός επισκεπτών στην Zugspitze, που φτάνει μέχρι και τους 500.000 επισκέπτες ετησίως, ήταν ένας από τους λόγους αντικατάστασης του προηγούμενου τελεφερίκ.

Στο εξής, δύο πλήρως μονωμένες καμπίνες υψηλής χωρητικότητας θα μεταφέρουν στην κορυφή μέχρι 580 επιβάτες την ώρα, καταργώντας τις ουρές αναμονής. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, οι επιβάτες θα περνούν ανάμεσα στους ψηλότερους χαλύβδινους πυλώνες εναέριου οχήματος στον κόσμο, ύψους 127 μέτρων, και υψομετρική διαφορά 1.945 μέτρων στο ένα τμήμα, και θα διανύουν τη μακρύτερη μη υποστηριζόμενη διαδρομή μήκους 3.213 μέτρων. Οι επιβάτες θα έχουν ευκαιρία να δουν από κοντά αυτά τα τρία ρεκόρ του νέου εναέριου σιδηρόδρομου, ενώ απολαμβάνουν την πανοραμική θέα πάνω από τη γραφική λίμνη Eibsee, το Waxensteine και το Alpspitze και προετοιμάζονται για τις δραστηριότητές τους στο βουνό.

Τα θερμαινόμενα τζάμια προσφέρουν πλήρη ορατότητα ακόμα και σε κακές καιρικές συνθήκες, ενώ τις μέρες χωρίς συννεφιά η θέα εκτείνεται μέχρι και το Μόναχο. Και οι δύο καμπίνες διακρίνονται για τον κομψό και απέριττο σχεδιασμό τους.

Φτάνοντας στην ψηλότερη κορυφή της Γερμανίας, οι επισκέπτες θα απολαμβάνουν θέα 360 μοιρών σε πάνω από 400 αλπικές κορυφές σε τέσσερις διαφορετικές χώρες και θα έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με πλήθος δραστηριοτήτων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter