Γερμανία: Ενίσχυση των μέτρων κατά του κορονοϊού ζητά ο υπουργός Υγείας

Γερμανία: Ενίσχυση των μέτρων κατά του κορονοϊού ζητά ο υπουργός Υγείας

Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Kαρλ Λάουτερμπαχ, προέτρεψε την Παρασκευή τα 16 κρατίδια να εξετάσουν το ενδεχόμενο να ενισχύσουν τα μέτρα τους κατά του κορονοϊού εν μέσω αύξησης των νέων κρουσμάτων.

Ο Λάουτερμπαχ είπε ότι τάσσεται υπέρ της απαίτησης χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, ένα μέτρο που έχει ατονήσει σε μεγάλο βαθμό στη Γερμανία, εκτός από τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τις ιατρικές εγκαταστάσεις και τους οίκους φροντίδας ηλικιωμένων.

«Η κατεύθυνση στην οποία βαδίζουμε δεν είναι καλή», είπε ο Λάουτερμπαχ σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο και συμπλήρωσε ότι θα ήταν καλύτερο για τα κρατίδια να επιβάλουν περιορισμένα μέτρα τώρα παρά αυστηρότερα αργότερα. «Όσο πιο γρήγορα πατήσουμε το φρένο τόσο καλύτερα θα είναι», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Λάουτερμπαχ είπε επίσης ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων θα μπορούσε να είναι τρεις έως τέσσερις φορές μεγαλύτερος, καθώς πολλά θετικά αποτελέσματα με rapid ή self test δεν αναφέρονται ποτέ στις αρχές.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Υπουργείο Υγείας της Γερμανίας ξεκίνησε μια νέα διαφημιστική καμπάνια σχεδόν 33 εκατομμυρίων ευρώ την Παρασκευή, χρησιμοποιώντας 84 μελέτες πραγματικών ανθρώπων που έχουν πληγεί από τον COVID-19 για να ενθαρρύνει τους εμβολιασμούς.

Διαβάστε επίσης:

Bloomberg: Η Γερμανία καίει μάσκες προστασίας

Προς κατάργηση η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα αεροπλάνα στη Γερμανία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter