Γερμανία: Εντολή Σολτς για συνέχιση λειτουργείας τριών πυρηνικών σταθμών

Γερμανία: Εντολή Σολτς για συνέχιση λειτουργείας τριών πυρηνικών σταθμών

Ο Γερμανός Όλαφ Σολτς έδωσε την Δευτέρα εντολή στους υπουργούς να προετοιμαστούν για να διατηρήσουν σε λειτουργία και τους τρεις εναπομείναντες πυρηνικούς σταθμούς της Γερμανίας μέχρι τα μέσα Απριλίου για να αποτρέψουν μια πιθανή ενεργειακή κρίση.

Έπειτα από εβδομάδες διαφωνίας ο Σολτς μέσω επιστολής προς τους αρμόδιους υπουργούς διέταξε να δημιουργηθεί η νομική βάση για τη λειτουργία των πυρηνικών σταθμών Isar 2, Neckarwestheim 2 και Emsland πέραν της 31ης Δεκεμβρίου 2022 έως τις 15 Απριλίου 2023 το αργότερο.

Στο συνασπισμό υπήρξε διαφωνία για το θέμα, ιδιαίτερα μεταξύ των Πρασίνων και του FDP. Οι Πράσινοι ήθελαν να διατηρήσουν μόνο τους δύο πυρηνικούς σταθμούς της νότιας Γερμανίας Isar 2 και Neckarwestheim 2 σε εφεδρεία μέχρι τις 15 Απριλίου και να συνεχίσουν να τους χρησιμοποιούν για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας εάν χρειαστεί.

Ο τρίτος πυρηνικός σταθμός Emsland, από την άλλη πλευρά, επρόκειτο να κλείσει οριστικά την 1η Ιανουαρίου 2023. Αυτή η γραμμή επιβεβαιώθηκε στη διάσκεψη του κόμματος των Πρασίνων στη Βόννη το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ωστόσο, ενόψει της απότομης αύξησης των τιμών της ενέργειας, το FDP ζήτησε να συνεχίσουν να λειτουργούν και οι τρεις σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής μέχρι το 2024 και, εάν χρειαστεί, να ενεργοποιηθούν εκ νέου οι πυρηνικοί σταθμοί που είχαν ήδη κλείσει.

Πηγή: Reuters, Associated Press

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter