Γερμανία: Επιδρομές της αστυνομίας σε σπίτια αντιεμβολιαστών μετά από απειλές στον πρωθυπουργό της Σαξονίας

Γερμανία: Επιδρομές της αστυνομίας σε σπίτια αντιεμβολιαστών μετά από απειλές στον πρωθυπουργό της Σαξονίας

Η αστυνομία στο ανατολικό ομόσπονδο κρατίδιο της Σαξονίας έχει ξεκινήσει μια σειρά από καταδρομικές επιχειρήσεις σε οικίες ακραίων αντιεμβολιαστών που έχουν απευθύνει απειλές κατά της ζωής του πρωθυπουργού του κρατιδίου, Μίχαελ Κρέτσμερ, επειδή υποστηρίζει τα μέτρα κατά του κορονοϊού.

Δημοσιογραφική αποκάλυψη

Η αστυνομία στην Σαξονία είπε ότι ακόμα και ειδικές δυνάμεις της έκαναν καταδρομές σε μια σειρά από τοποθεσίες μετά τις απειλές που επισημάνθηκαν σε ένα ντοκυμαντέρ της γερμανικής τηλεόρασης την προηγούμενη εβδομάδα. Η απειλή κατά του Κρέτσμερ αποκαλύφθηκε από δημοσιογραφική έρευνα της εκπομπής Frontal, της οποίας οι δημοσιογράφοι εισέδυσαν σε μια ομάδα εκατό ατόμων που επικοινωνούσαν μέσω της εφαρμογής Telegram.

Το αυτοαποκαλούμενο Διαδικτυακό Δίκτυο της Δρέσδης φιλοξενούσε μέλη που συζητούσαν και συναντιόντουσαν σε πάρκα, ανέφερε ο δημόσιος τηλεοπτικός φορέας ZDF. Υπήρχαν επίσης αναφορές για οπλισμένα μέλη, τα οποία ήταν έτοιμα για δράση.

Χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού

Η Σαξονία έχει το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού στη Γερμανία, με το 61,9% του πληθυσμού να έχει κάνει την πρώτη δόση, και το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό μολύνσεων. Μόνο η γειτονική Θουριγγία έχει υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων. Αυτό έπεισε τον Κρέτσμερ να σταματήσει τη ρητορική περί «κορονο-υστερίας» και να υιοθετήσει αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Την περασμένη εβδομάδα, η νέα κυβέρνηση της Γερμανίας πέρασε ένα σχέδιο νόμου που απαιτούσε από όλους τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και τους στρατιώτες να εμβολιαστούν μέχρι την επόμενη άνοιξη ενώ ο καγκελάριος Σολτς έχει υποστηρίξει τα υποχρεωτικά εμβόλια για όλους τους ενήλικες στις αρχές του 2022.

Ακραίες αντιδράσεις

Υπήρξαν αρκετές διαμαρτυρίες στη Γερμανία κατά των αυστηρότερων περιορισμών. Το βράδυ της Δευτέρας περίπου 3.500 άνθρωποι διαδήλωσαν στην ανατολική πόλη του Μαγδεμβούργου, φωνάζοντας «ειρήνη, ελευθερία, όχι δικτατορία».

Τουλάχιστον δώδεκα απειλητικές επιστολές που περιέχουν κομμάτια κρέατος έχουν επίσης σταλεί σε πολιτικούς, μέσα ενημέρωσης και δημόσια ιδρύματα, σύμφωνα με αναφορές στον γερμανικό Τύπο. Σύμφωνα με το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RBB Info του Βερολίνου, οι απειλές προειδοποιούσαν για «αιματηρή αντίσταση» κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter