Γερμανία: «Επικίνδυνα τα Χριστούγεννα για την εξάπλωση του κορονοϊού» λέει ο πρόεδρος της Εταιρείας Λοιμωδών Νόσων

Γερμανία: «Επικίνδυνα τα Χριστούγεννα για την εξάπλωση του κορονοϊού» λέει ο πρόεδρος της Εταιρείας Λοιμωδών Νόσων

Ο πρόεδρος της Γερμανικής Εταιρείας Λοιμωδών Νόσων, Μπερντ Ζάλτσμπεργκερ, προειδοποιεί για επιδείνωση της κατάστασης λόγω των χριστουγεννιάτικων διακοπών.

«Τα τελευταία χρόνια έχουν αποδείξει ότι οι χριστουγεννιάτικες διακοπές ήταν το χρονικό σημείο εκκίνησης για την εξάπλωση της γρίπης. Αν είμαστε άτυχοι, θα μπορούσε να συμβεί κάτι παρόμοιο με τον κορονοϊό, αφού οι άνθρωποι ταξιδεύουν σε όλη τη Γερμανία, συναναστρέφονται παντού, συναντούν παλιούς συμμαθητές τους στις μπυραρίες», δήλωσε ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Ρέγκενσμπουργκ, ο οποίος παρακολουθεί σοβαρά περιστατικά κορονοϊού στην πανεπιστημιακή κλινική λοιμωδών νόσων της πόλης, σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται σήμερα στις εφημερίδες του Δημοσιογραφικού Ομίλου Funke.

Ταυτόχρονα ο Ζάλτσμπεργκερ, μείωσε τις ελπίδες για μια γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα: «Δεν θα έχουμε μια κανονική ζωή τον Δεκέμβριο. Αυτό δεν μπορεί να γίνει και δεν θα ήταν λογικό να γίνει», τόνισε.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Γερμανικής Εταιρείας Λοιμωδών Νόσων βλέπει με αισιόδοξο μάτι την επόμενη χρονιά: «Τώρα υπάρχει ένα εμβόλιο και αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα. Τα δεδομένα είναι εξαιρετικά καλά. Έστω κι αν δεν γνωρίζουμε προσώρας πόσο καλός θα είναι ο εμβολιασμός σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Είναι πολύ νωρίς ακόμα για αυτό, αφού τα αποτελέσματα είναι προσωρινά. Αλλά ένα πράγμα πρέπει να ειπωθεί πολύ ξεκάθαρα: αυτά τα αποτελέσματα μας δείχνουν ότι μπορούμε να αποτρέψουμε αυτήν τη μόλυνση με εμβολιασμούς», όπως είπε.

Πηγή: Funke-Mediengruppe, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter