Γερμανία: H Deutsche Bank ανακοίνωσε ότι δεν αποσύρεται πλήρως από τη Ρωσία

Γερμανία: H Deutsche Bank ανακοίνωσε ότι δεν αποσύρεται πλήρως από τη Ρωσία

H Deutsche Bank ανακοίνωσε ότι δεν αποσύρεται πλήρως από τη Ρωσία, σε αντίθεση με αμερικανικές τράπεζες που κόβουν τους δεσμούς τους με τη χώρα λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία, προκαλώντας την οργή επενδυτών.

«Συχνά μας ρωτούν γιατί δεν αποσυρόμαστε πλήρως από τη Ρωσία. Η απάντηση είναι ότι αυτό θα ήταν ενάντια στις αξίες μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας, Κρίστιαν Ζέβινγκ, σε χθεσινό ενημερωτικό σημείωμα προς το προσωπικό της τράπεζας, προσθέτοντας ότι αυτό δεν θα «ήταν το σωστό αναφορικά με τη διαχείριση των σχέσεων πελατών της και για να τους βοηθήσει να διαχειριστούν την κατάσταση».

Ο Bill Browder, ένας επενδυτής που κάνει εκστρατεία κατά της διαφθοράς, δήλωσε ότι με την παραμονή της στη Ρωσία η Deutsche Bank «είναι σε πλήρη αντίθεση με τη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα και θα δημιουργήσει αρνητικές αντιδράσεις και ζημιά στη φήμη και τις εργασίες της στη Δύση».

Ο Tim Ash, αναλυτής για αναδυόμενες αγορές της BlueBay Asset Management, δήλωσε ότι αυτό «απλά δεν είναι αρκετά καλό για τη DB», προσθέτοντας: «Ισως η DB πρέπει να ρίξει μία νέα ματιά στο πλαίσιο της για την ESG (την περιβαλλοντική, κοινωνική και εταιρική διακυβέρνηση)».

Η Goldman Sachs και η JP Morgan ήταν οι πρώτες αμερικανικές τράπεζες που διέκοψαν τις εργασίες τους στη Ρωσία αυτή την εβδομάδα.

Η Goldman Sachs, που έχει πιστωτική έκθεση 650 εκατ. δολαρίων στη Ρωσία, ανακοίνωσε χθες ότι σταματά τη δραστηριότητά της εκεί, ενώ η JP Morgan ανέφερε επίσης ότι «σταματά τις εργασίες της στη Ρωσία» και δεν θα επιδιώξει κάποια νέα εκεί. Η JP Morgan έχει περίπου 160 εργαζόμενους στη Μόσχα.

Οι μεγαλύτεροι παγκοσμίως ασφαλιστικοί μεσίτες Marsh και Aon ανακοίνωσαν επίσης χθες τη διακοπή των εργασιών τους στη Ρωσία.

Η Deutsche Bank είχε δηλώσει νωρίτερα στην εβδομάδα ότι η πιστωτική έκθεσή της στη Ρωσία και την Ουκρανία είναι 2,9 δισ. ευρώ και ότι τις δύο τελευταίες εβδομάδες είχε μειώσει περαιτέρω την έκθεσή της στη Ρωσία.

Η ελβετική τράπεζα Credit Suisse, η ιταλική UniCredit και η γαλλική BNP Paribas έχουν ανακοινώσει πιστωτική έκθεσή τους στη Ρωσία ύψους δισεκ. ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter