Γερμανία: Η υπηρεσία πληροφοριών ανησυχεί για την τουρκική κατασκοπευτική δραστηριότητα

Γερμανία: Η υπηρεσία πληροφοριών ανησυχεί για την τουρκική κατασκοπευτική δραστηριότητα

Η υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας (Bundesamt für Verfassungsschutz-BfV) δημοσίευσε την Τρίτη μια λεπτομερή έκθεση για τις κατασκοπευτικές δραστηριότητες της Τουρκίας το 2021 στη Γερμανία, ανέφερε την ίδια ημέρα η τουρκική έκδοση της Deutsche Welle.

Τουρκικές μονάδες της υπηρεσίας πληροφοριών και ασφάλειας διεξάγουν επιχειρήσεις στη Γερμανία για να παρακολουθούν, να ερευνούν ή να διεισδύουν στις δραστηριότητες ατόμων τουρκικής καταγωγής, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Τόμας Χάλντενβανγκ, επικεφαλής της BfV.

Ο Χάλντενβανγκ είπε ότι εξέτασαν ένα πιθανό σενάριο στο οποίο η τουρκική κυβέρνηση θα μπορούσε να αυξήσει περαιτέρω τις δραστηριότητές της στη Γερμανία και να κλιμακωθούν οι εντάσεις μέσα στην τουρκική κοινότητα στη Γερμανία πριν από τις εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν το επόμενο έτος στην Τουρκία.

Σοβαρή απειλή

Στην έκθεση του 2021 της BfV, αναφέρθηκε ότι οι κατασκοπευτικές δραστηριότητες ξένων δυνάμεων σταδιακά απέκτησαν «σκληρό» χαρακτήρα και ότι «αποτελούν σοβαρή απειλή» για τα συμφέροντα της Γερμανίας, ενώ «η έρευνα σε ομάδες αντιφρονούντων από τις σχετικές χώρες και οι προσπάθειες διείσδυσης σε αυτές δεν οδήγησαν μόνο σε κλίμα φόβου, αλλά πλήττουν και τα συμφέροντα της Γερμανίας».

Η έκθεση αναφέρει ότι οι τουρκικές μονάδες πληροφοριών και ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της MIT, είναι μεταξύ των κεντρικών στοιχείων της τουρκικής αρχιτεκτονικής ασφάλειας. Οι πληροφορίες που συγκεντρώνονται «παρέχονται στην τουρκική κυβέρνηση, τον πρόεδρο και το κόμμα του AKP, για την αξιοποίησή τους στις πολιτικές της κυβέρνησης, τη διατήρηση της εσωτερικής ασφάλειας και των πολιτικών διαδικασιών λήψης αποφάσεων», αναφέρεται στην έκθεση.

Γκιουλενιστές και ΡΚΚ στο στόχαστρο

Στην έκθεση, η οποία αναφέρει ότι «η Γερμανία συνεχίζει να είναι μία από τις χώρες στο επίκεντρο των τουρκικών αρχών όσον αφορά τις κατασκοπευτικές δραστηριότητες», γίνεται σαφές ότι οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών και ασφάλειας στη Γερμανία επικεντρώνονται σε άτομα της αντιπολίτευσης και οργανώσεις της αντιπολίτευσης. Όμως οι κύριες δραστηριότητες πληροφοριών επικεντρώνονται στο PKK και την οργάνωση Φετουλάχ Γκιουλέν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter