Γερμανία: Καταψηφίστηκε η πρόταση για υποδοχή 5.000 προσφύγων από την Ελλάδα

Γερμανία: Καταψηφίστηκε η πρόταση για υποδοχή 5.000 προσφύγων από την Ελλάδα

Το κόμμα των Πρασίνων είχε προτείνει την υποδοχή 5.000 προσφύγων από τους ελληνικούς καταυλισμούς στη Γερμανία, ωστόσο η εν λόγω πρόταση δεν «πέρασε» από το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο.

Οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Χριστιανοκοινωνιστές καταψήφισαν την πρόταση, ενώ ακολούθησε και το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, αν και υπήρξαν αρκετοί βουλευτές που δήλωναν υπέρ της εν λόγω πρότασης. Οι Φιλελεύθεροι (FDP) τάχθηκαν επίσης κατά της πρότασης των Πρασίνων, όπως και το ακροδεξιό AfD.

Η αναπληρώτρια κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του SPD, Εύα Χεγκλ, ανέφερε ότι: «Η πρόταση των Πρασίνων έχει αρκετά θετικά σημεία, ωστόσο δεν βοηθά περαιτέρω στην παρούσα φάση, καθώς είναι αναγκαία μία ευρωπαϊκή λύση».

Καταψήφισε, εκτός από τα συντηρητικά κόμματα (CDU/CSU) και το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD), αν και πολλοί Σοσιαλδημοκράτες ήταν κατά βάσιν υπέρ της πρότασης των Πρασίνων. Η αναπληρώτρια κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του SPD Εύα Χεγκλ είπε στην ομιλία της ότι «στην πρόταση των Πρασίνων υπάρχουν πολλά θετικά, δεν βοηθά όμως περαιτέρω στην παρούσα φάση. Αναγκαία είναι μια ευρωπαϊκή λύση».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και αρκετοί βουλευτές του SPD, τονίζοντας σε προσωπικές τους δηλώσεις ότι είναι υπέρ της υποδοχής προσφύγων στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής συμμαχίας της λογικής διότι μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούν να βοηθηθούν πλήρως οι πρόσφυγες υπογραμμίζοντας όμως ότι η αποδοχή της πρότασης των Πρασίνων δεν θα το επιτύχει αυτό.

Τελικά ψήφισαν κατά 495 βουλευτές, ενώ υπέρ ψήφισαν 117.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter