Γερμανία-Κορονοϊός: Ο πρόεδρος Σταινμάιερ προτρέπει τους πολίτες να τηρήσουν τα αυστηρά μέτρα που ξεκινούν την Τετάρτη

Γερμανία-Κορονοϊός: Ο πρόεδρος Σταινμάιερ προτρέπει τους πολίτες να τηρήσουν τα αυστηρά μέτρα που ξεκινούν την Τετάρτη

Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ προέτρεψε τους πολίτες να τηρήσουν τους κανόνες, να επιδείξουν αλληλεγγύη και την επιβαλλόμενη προσοχή κατά την διάρκεια του σκληρού lockdown το οποίο ξεκινά την επόμενη Τετάρτη.

«Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι η διατήρηση της υγείας μας και η διάσωση ανθρώπινων ζωών. Πρέπει να ενεργήσουμε με μεγαλύτερη συνέπεια. Όλοι θα πρέπει να αναρωτηθούν τι άλλο θα μπορούσαν να πράξουν για να προστατευθούν οι ίδιοι και οι άλλοι. Εάν κάθε μέρα δεκάδες χιλιάδες μολύνονται και εκατοντάδες πεθαίνουν, αυτό σημαίνει ότι οι προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής δεν ήταν αρκετές», είπε σε τηλεοπτικό του μήνυμα

«Ο πρωταρχικός στόχος πρέπει να είναι η μείωση του αριθμού των λοιμώξεων το συντομότερο δυνατό. Αυτό μπορεί να επιτύχει μόνο εάν οι επαφές είναι ριζικά περιορισμένες. Τα Χριστούγεννα καιτην Πρωτοχρονιά θα γιορτασθούν διαφορετικά από ό, τι ελπίζαμε. Οι εορτασμοί μπορούν να ξαναγίνουν, οι συγγενείς και οι φίλοι τους θα χαρούν για τα δώρα και αργότερα», τόνισε.

«Οι επόμενες εβδομάδες είναι μια δοκιμασία για όλους. Αλλά υπάρχει επίσης λόγος να αισιοδοξούμε», συνέχισε αναφερόμενος στο εμβόλιο και τα κέντρα εμβολιασμού τα οποία δημιουργούνται.

«Η πανδημία δεν θα κλέψει το μέλλον από τους ανθρώπους, μαζί θα ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση. Δεν είμαστε στο έλεος του ιού. Ο καθένας γνωρίζει τι πρέπει να πράξει. Όλοι πρέπει να αναρωτηθούν: Τι άλλο μπορώ να κάνω για να προστατεύσω τον εαυτό μου και τους άλλους;», πρόσθεσε.

Πηγή: Deutschlandfunk, ARD, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter