Γερμανία – κορονοϊός: Όλα δείχνουν παράταση του lockdown μέχρι τoν Μάρτιο

Γερμανία – κορονοϊός: Όλα δείχνουν παράταση του lockdown μέχρι τoν Μάρτιο

Πριν από την αυριανή σύνοδο κορυφής της καγκελαρίας και των επικεφαλής των κρατιδίων, διαγράφεται παράταση του lockdown έως τον Μάρτιο. Λόγω της ανησυχίας για την εξάπλωση των μεταλλάξεων, όλοι οι προηγούμενοι περιοριστικοί κανόνες παραμένουν σε ισχύ. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα σχολείων.

Το lockdown στη Γερμανία ενδέχεται να παραταθεί έως τον Μάρτιο. Αυτό προκύπτει από ένα πρώτο σχέδιο ψηφίσματος το οποίο πρόκειται να συζητηθεί στην αυριανή σύνοδο κορυφής της ομοσπονδιακής και των κυβερνήσεων των κρατιδίων και το οποίο βρίσκεται στη διάθεση του τηλεοπτικού δικτύου n-tv.

Στο προσχέδιο αναφέρεται επί λέξει ότι «τα μέτρα πρέπει να παραταθούν έως τις χχχ Μαρτίου», επομένως λείπει μια συγκεκριμένη ημερομηνία.

Ο λόγος για την παράταση του lockdown είναι η εξάπλωση των μεταλλάξεων του ιού. Το προσχέδιο δεν έχει ακόμα εγκριθεί από όλα τα κρατίδια, επομένως είναι ακόμη δυνατές οι αλλαγές.

Το προσχέδιο αναφέρει επίσης επί λέξει: «Λόγω των μεταλλάξεων του ιού, τα πρώτα βήματα ανοίγματος θα πρέπει να γίνονται προσεκτικά και βήμα προς βήμα, ώστε να μην διακινδυνεύσουμε την επιτυχή συγκράτηση της εξάπλωσης της μόλυνσης. Κανέναν δεν θα βοηθούσε εάν λόγω πολύ εκτεταμένων ή πολύ γρήγορων ανοιγμάτων καθίσταντο αναγκαίοι νέοι εκτεταμένοι περιορισμοί της δημόσιας ζωής, επειδή το ποσοστό μόλυνσης επιταχύνθηκε ξανά».

Μεταξύ άλλων πρόκειται να παραταθούν τα ακόλουθα μέτρα :

  • Οι περιορισμοί επαφής συνεχίζουν να ισχύουν: Όλες οι συναντήσεις πρέπει να περιορίζονται στο ελάχιστο. Μόνο μέλη ενός νοικοκυριού και ένα ακόμα άτομο επιτρέπεται να συναντώνται.
  • Η υποχρέωση να φέρουν οι πολίτες ιατρική μάσκα στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα καταστήματα εξακολουθεί να ισχύει.
  • Όλα τα περιττά ταξίδια και οι επισκέψεις πρέπει να αποφεύγονται.
  • Για τους υπαλλήλους ισχύει η τηλεργασία ή η υποχρέωση μάσκας

Η πρώτη εκδοχή του εγγράφου δεν περιέχει πάντως μια κοινή γραμμή των ομοσπονδιακών κρατιδίων για ομοιόμορφη λειτουργία των σχολείων ή κοινά κριτήρια για την επανάληψη των μαθημάτων.

Πηγή: ntv.de, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter