Γερμανία: Με υποψηφιότητα για την Καγκελαρία στις επόμενες εκλογές το ακροδεξιό AfD

Γερμανία: Με υποψηφιότητα για την Καγκελαρία στις επόμενες εκλογές το ακροδεξιό AfD

Η δημοσκοπική εκτίναξη του ακροδεξιού γερμανικού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) οδηγεί την ηγεσία του στην απόφαση να κατεβεί στις επόμενες παγγερμανικές εκλογές του 2025 με πρόταση υποψήφιου/ας καγκελαρίου. Αυτό ανακοίνωσε η συμπρόεδρος του AfD, Άλις Βάιντελ, απέφυγε, ωστόσο, να προσδιορίσει το πρόσωπο που θα αναλάβει το χρίσμα.

Θα είναι η πρώτη φορά που το ακροδεξιό κόμμα θα κατεβεί με υποψηφιότητα για την Καγκελαρία. Η Βάιντελ αποφεύγει πάντως να συσχετίσει την απόφαση αυτήν με τα υψηλά ποσοστά των δημοσκοπήσεων. Μιλώντας στα κανάλια RTL/ntv, η Βάιντελ είπε «φυσικά, θα το είχαμε κάνει και χωρίς αυτές τις τιμές, να προτείνουμε έναν υποψήφιο για την Καγκελαρία”. Οι δημοσκοπήσεις δίνουν στο δεξιό κόμμα αυτό το διάστημα ποσοστά από 18% – 20%.

Οι επόμενες ομοσπονδιακές εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά στη λήξη της τετραετίας τον Σεπτέμβριο του 2025. Κατά κανόνα, υποψήφιο/α καγκελάριο προτείνουν τα κόμματα που έχουν και προοπτική να εκλεγεί. Μέχρι τώρα το AfD είχε αποφύγει να κατεβεί στις εκλογές με υποψήφιο καγκελάριο, περιορίζονταν στον ορισμό επικεφαλής του ψηφοδελτίου.
Πηγή: Reuters, AFP

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter