Γερμανία: Μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις ζητούν οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP)

Γερμανία: Μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις ζητούν οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP)

Την ανάγκη να υπάρξει μεγαλύτερος διαχωρισμός της οικονομίας από την πολιτική προτάσσει σε συνέντευξή του στη σημερινή έντυπη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, που τιτλοφορείται «Το κράτος πρέπει να ιδιωτικοποιήσει την VW», ο επικεφαλής του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) της Γερμανίας Κρίστιαν Λίντνερ.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Κρίστιαν Λίντνερ υποστηρίζει την απόσυρση του κράτους από επιχειρηματικές δραστηριότητες (VW, Deutsche Telekom, Deutsche Post, Commerzbank), εκφράζοντας την άποψη πως το κράτος δεν μπορεί να ρυθμίσει το επιχειρηματικό τοπίο όταν το ίδιο συμμετέχει σε επιχειρήσεις.

Σε ό,τι αφορά την εκτίμησή του για τις επικείμενες γερμανικές εκλογές, θεωρεί πως η μάχη μεταξύ της Xριστιανοδημοκρατικής Ένωσης της Γερμανίας (CDU) και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) έχει κριθεί και ότι αυτό το οποίο μένει να αποφασιστεί είναι η τρίτη δύναμη, που ελπίζει να είναι το δικό του κόμμα.

Σε ερώτηση εάν θα επέλεγε το υπουργείο Οικονομικών ή Εξωτερικών στην περίπτωση που το κόμμα του συμμετέχει στην κυβέρνηση που θα προκύψει από τις προσεχείς εκλογές, ο Λίντερ απαντά ότι εκτίμηση του είναι ότι το πιθανότερο σενάριο είναι μια νέα εκδοχή μεγάλου συνασπισμού και σημειώνει πως σε αυτή την περίπτωση ευχαρίστως θα αναλάμβανε το ρόλο του αρχηγού της αντιπολίτευσης.

Το πρώτο ερώτημα για τον επικεφαλής του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών είναι εάν θα επιτύχουν πλειοψηφία στις εκλογές οι Χριστιανοδημοκράτες και το FDP και το δεύτερο είναι εάν υπάρξει συμφωνία στο πρόγραμμα διακυβέρνησης. «Η βάση του κόμματος μας έχει γίνει ιδιαίτερα απαιτητική», αναφέρει και συμπληρώνει ότι το CDU θα μπορούσε ευκολότερα να προσεγγίσει τους Πρασίνους, καθώς το FDP έχει ήδη εμπειρία από τη Μέρκελ. «Θα ήθελα για πολύ καιρό ακόμα να βρίσκομαι στην πολιτική και δεν ανανεώσαμε το FDP κατά τη μακρά εξωκοινοβουλευτική περίοδο για να χάσουμε την αξιοπιστία μας με την πρώτη ευκαιρία» προσθέτει. Στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί «μαύρη-κίτρινη συμμαχία», αλλά «Τζαμάικα» (μαύρη-κίτρινη-πράσινη, δηλ. CDU/CSU, FDP και Πράσινοι), δηλώνει προς το παρόν ότι είναι κάτι που δεν μπορεί να το φανταστεί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter