Γερμανία: Μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Γερμανία: Μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Περισσότερα από 20.000 άτομα παρακολουθούν από το μεσημέρι τη συναυλία αλληλεγγύης που διοργανώνει η «Sound of Peace» («Ήχος της Ειρήνης») σε συνεργασία με τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς Sat1 και Pro Sieben, στην Πύλη του Βρανδεμβούργου. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη τηλεμαραθώνιος για την οικονομική ενίσχυση των πληττόμενων από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Μεταξύ των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στη σημερινή εκδήλωση είναι η Σάρα Κόνορ, ο βιολιστής Ντέιβιντ Γκάρετ, ο Πέτερ Μαφάι και η Νατάλια Κλίτσκο, σύζυγος του δημάρχου του Κιέβου και πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή πυγμαχίας Βιτάλι Κλίτσκο. «Μόνο μαζί θα πετύχουμε την ειρήνη. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι όλος ο κόσμος συμπαραστέκεται στην Ουκρανία. Η Ουκρανία πολεμάει για όλους τους ανθρώπους, για την ειρήνη σε όλον τον κόσμο», δήλωσε η κυρία Κλίτσκο και ευχαρίστησε τον κόσμο που συγκεντρώθηκε, ενώ τραγούδησε για πρώτη φορά ένα νέο τραγούδι, αφιερωμένο στην πατρίδα της, με τίτλο «Better days» («Καλύτερες μέρες»).

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, μέχρι το απόγευμα, το ποσό που είχε συγκεντρωθεί ξεπερνούσε το ένα εκατομμύριο ευρώ.

«Η εκδήλωση αποτελεί ισχυρό μήνυμα κατά του πολέμου. Είναι απίστευτα σημαντικό να δείχνουμε την αλληλεγγύη μας για τους ανθρώπους στην Ουκρανία. Η μουσική υπερβαίνει όλα τα σύνορα, φέρνει τους ανθρώπους κοντά, δίνει ελπίδα και δύναμη εναντίον όποιου φέρνει μαζί του το μίσος, τη βία και τον θάνατο», δήλωσε η υφυπουργός Πολιτισμού Κλαούντια Ροτ, η οποία παρακολουθούσε την εκδήλωση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter