Γερμανία: Μικρή προσέγγιση Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών για τους πρόσφυγες

Γερμανία: Μικρή προσέγγιση Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών για τους πρόσφυγες

Τα κόμματα Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU) και Σοσιαλδημοκράτες (SPD) συμφώνησαν σε πρόταση νόμου για την επανένωση των οικογενειών των προσφύγων, οι οποίοι απολαμβάνουν μόνο προσωρινής / μερικής προστασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Spiegel» συμφωνήθηκε η παράταση της αναστολής της επανένωσης οικογενειών προσφύγων μέχρι την 31η Ιουλίου, η οποία λήγει στα μέσα Μαρτίου. Από 1ης Αυγούστου θα επιτραπεί σε περιορισμένο αριθμό μελών οικογενειών προσφύγων, σε χίλιους μηνιαίως, να επανενωθούν με τις οικογένειές τους που βρίσκονται ήδη στην Γερμανία. Ο συμφωνηθείς νόμος συμπληρώνεται από μια -ήδη διατυπωμένη στη συμφωνία των διερευνητικών για τον σχηματισμό κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού- «ρήτρα επιείκειας», όπως λέγεται, ώστε να αυξάνεται ο αριθμός των μελών οικογενειών προσφύγων τα οποία θα επιτρέπεται να επανενώνονται με αυτές αναλόγως περιπτώσεως. Η συμφωνηθείσα ρύθμιση κατέστη εφικτή διότι ο ισχύων νόμος λήγει στα μέσα Μαρτίου και επομένως πρέπει σύντομα να συζητηθεί στο Κοινοβούλιο.

Η σχετική συζήτηση για το εύρος της «ρήτρας επιείκειας» θα συνεχιστεί πάντως στις διαπραγματεύσεις. Η καταρχάς συμφωνία για το αμφιλεγόμενο αυτό θέμα αναμένεται ότι θα έχει θετικό αντίκτυπο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δυνητικών εταίρων (CDU/CSU και SPD), όπως σημειώνει το «Spiegel», ώστε να καταλήξουν τελικά σε συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης νέου μεγάλου συνασπισμού μέχρι την Παρασκευή και να τεθεί αυτή στην συνέχεια στην κρίση των μελών του SPD, μιας διαδικασίας η οποία μπορεί να διαρκέσει έως και τρεις εβδομάδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter