Γερμανία: Μόλις 20% δίνουν οι δημοσκοπήσεις στους Σοσιαλδημοκράτες του Μάρτιν Σουλτς

Γερμανία: Μόλις 20% δίνουν οι δημοσκοπήσεις στους Σοσιαλδημοκράτες του Μάρτιν Σουλτς

Για τη μεγαλύτερη εκλογική ήττα στην ιστορία του κόμματος προετοιμάζονται οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι απέχουν πλέον, δημοσκοπικά, 17 ποσοστιαίες μονάδες από τους Χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ, μία εβδομάδα πριν τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου

Νέα έρευνα της γερμανικής εταιρείας δημοσκοπήσεων Infratest dima, που διεξήχθη τηλεφωνικώς στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου σε επιλεγμένο δείγμα 1.000 ψηφοφόρων και δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, εκτιμά ότι το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) του Μάρτιν Σουλτς δεν θα ξεπεράσει το ποσοστό του 20 τοις εκατό στις επικείμενες εκλογές για την καγκελαρία.

Το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Μέρκελ και το βαυαρικό αδελφό του κόμμα (CSU) διατηρούν με άνεση και διαφορά την πρώτη θέση με ποσοστό 37 τοις εκατό, εκτίμηση που, αν επιβεβαιωθεί, σημαίνει ότι η νυν καγκελάριος εξασφαλίζει την τέταρτη θητεία της στην ηγεσία της χώρας.

Οι Σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι με την ανάδειξη του πρώην προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου ως επικεφαλής του κόμματός τους τον περασμένο Ιανουάριο, πήραν μεγάλη ώθηση στην αρχή της προεκλογικής εκστρατείας, σημειώνουν σταθερά καθοδική πορεία σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση, στις επερχόμενες εκλογές θα σημειώσουν τα χειρότερα αποτελέσματα στην ιστορία του κόμματος, δεδομένου ότι στις εκλογές του 2009 έλαβαν το 23 τοις εκατό των ψήφων, το χαμηλότερο έως τότε ποσοστό εισόδου τους στην Μπούντεστανγκ.

Στην ερώτηση «ποιόν υποψήφιο προτιμάτε για καγκελάριο», το 51 τοις εκατό των ερωτηθέντων επέλεξε την Άγκελα Μέρκελ, ενώ μόλις το 25 τοις εκατό έδειξε την προτίμησή του στον αντίπαλό της, Μάρτιν Σουλτς. Ωστόσο, δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές, μόλις το 57 τοις εκατό των ψηφοφόρων είχαν αποφασίσει ποιο κόμμα θα ψηφίσουν, σύμφωνα με το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό της Γερμανίας, Ντόιτσε Βέλε.

Το αντι-μεταναστευτικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία», το οποίο εκπροσωπείται στις 13 από τις 16 εκλογικές περιφέρειες, αναμένεται να αναδειχθεί τρίτο στην προτίμηση του κοινού εξασφαλίζοντας για πρώτη φορά την είσοδό του στην Μπούντεσταγκ. Η δημοσκόπηση της Infratest dimap καταγράφει μάλιστα ελαφρά άνοδο στην προτίμηση του κοινού για το ακροδεξιό κόμμα, το οποίο αναμένεται να αγγίξει το 12 τοις εκατό των συνολικών ψήφων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter