Γερμανία: Νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της κάνναβης παρουσίασε ο υπουργός Υγείας

Γερμανία: Νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της κάνναβης παρουσίασε ο υπουργός Υγείας

Νομοσχέδιο για την νομιμοποίηση της κατοχής και χρήσης κάνναβης παρουσίασε στην γερμανική Βουλή ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησης συνασπισμού, Καρλ Λάουτερμπαχ. Η κίνηση, η οποία από τότε που προαναγγέλθηκε έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από την πιο συντηρητική πτέρυγα του SPD και φυσικά από την δεξιά αντιπολίτευση, σύμφωνα με την κυβέρνηση στοχεύει στην καλύτερη «επιτήρηση της κάνναβης».

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε, τα άτομα άνω των 18 ετών έχουν δικαίωμα να κουβαλάνε 25 γραμμάρια κάνναβης μαζί τους και μπορούν να καλλιεργούν έως και τρεις γλάστρες για προσωπική χρήση. Από την άλλη η χρήση οποιουδήποτε προϊόντος κάνναβης δεν θα επιτρέπεται μέσα σε χώρους μαζικής διασκέδασης και σε απόσταση 250 μέτρων από αυτούς. Για τους… μερακλήδες θα υπάρχουν ειδικοί χώροι διασκέδασης, όπου θα επιτρέπεται η χρήση προϊόντων κάνναβης.

Το θέμα έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις ακόμα και από στελέχη των Σοσιαλδημοκρατών (SPD). Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο υπουργός Εσωτερικών της πόλης-κράτους του Αμβούργου, Άντι Γκρότε (SPD) ο οποίος δήλωσε πως: «Αν υπάρχει κάτι που δεν χρειαζόμαστε, τότε είναι αυτός ο νόμος. Η εμπειρία από άλλες χώρες δείχνει ότι η νομιμοποίηση προκαλεί μεγάλη αύξηση της κατανάλωσης, με όλους τους κινδύνους και τις παρενέργειές της».

Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί από την κάτω βουλή του κοινοβουλίου, την Bundestag, μετά τις θερινές διακοπές και πιθανότατα θα υποστεί αρκετές αλλαγές κατά τη διαδικασία.

Η άνω βουλή του κοινοβουλίου, η Bundesrat, θα συζητήσει επίσης το νομοσχέδιο, αν και η έγκρισή της δεν απαιτείται για την ψήφιση του νόμου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter