Γερμανία: Νοσηλευτές θετικοί και ασυμπτωματικοί θα μπορούν, ως έσχατη λύση, να φροντίζοντας ασθενείς, λέει ο υπουργός Υγείας

Γερμανία: Νοσηλευτές θετικοί και ασυμπτωματικοί θα μπορούν, ως έσχατη λύση, να φροντίζοντας ασθενείς, λέει ο υπουργός Υγείας

Νοσηλευτές θετικοί στον κορονοϊό, αλλά ασυμπτωματικοί, θα εξακολουθούν να εργάζονται, εάν υπάρχει επείγουσα ανάγκη, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, αναδεικνύοντας το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στις υγειονομικές δομές της χώρας.

«Όταν, λόγω περιπτώσεων απομόνωσης και καραντίνας μελών του προσωπικού, απουσιάζουν από ένα νοσοκομείο, ένα ιατρείο, μια υγειονομική δομή, τόσοι πολλοί ώστε να κινδυνεύει με κατάρρευση, θα πρέπει να δούμε ποια είναι η δεύτερη καλύτερη λύση», δήλωσε ο κ. Σπαν, μιλώντας σε Ημερίδα Νοσηλευτών, εξηγώντας ότι ενδεχομένως να είναι απαραίτητο όσοι απομένουν να μην τεθούν σε καραντίνα, αλλά να συνεχίσουν να εργάζονται, ενώ θα υποβάλλονται σε καθημερινό τεστ για κορονοϊό και θα χρησιμοποιούν μάσκες τύπου FFP-2. Σε ένα επόμενο βήμα, πρόσθεσε ο κ. Σπαν, «θα μπορούσαν άτομα θετικά στον κορονοϊό να συνεχίσουν να εργάζονται με απολύτως αυστηρά μέτρα ασφαλείας» και εφόσον δεν παρουσιάζουν συμπτώματα της νόσου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, κάτι τέτοιο έχει ήδη συμβεί τον Οκτώβριο στην Βαυαρία και στην Βρέμη, όπου σε κάποιες περιπτώσεις την φροντίδα ασθενών με Covid-19 είχαν αναλάβει νοσηλευτές θετικοί στον κορονοϊό και ασυμπτωματικοί, ενώ η δυνατότητα αναφέρεται και στις οδηγίες που δόθηκαν από το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ», ενόψει του κινδύνου κατάρρευσης των δομών υγείας.

Για «πολιτική ομολογία αποτυχίας» έκανε λόγο από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου για την Προστασία των Ασθενών Όιγκεν Μπρις, μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), ενώ ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι τόνισε ότι η απασχόληση γιατρών και νοσηλευτών μολυσμένων από κορονοϊό θα πρέπει να αποτελεί «έσχατη λύση». «Αν δεν μπορεί να γίνει απολύτως τίποτα άλλο, είναι πάντα καλύτερα να φροντίζει έναν ασθενή ένας γιατρός θετικός στον κορονοϊό, από το να μην τον φροντίζει κανείς», δήλωσε ο κ, Μοντγκόμερι στον τηλεοπτικό σταθμό Phoenix, διευκρινίζοντας ότι σε αυτές τις περιπτώσεις το προσωπικό θα πρέπει να φροντίζει αποκλειστικά ασθενείς με κορονοϊό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter