Γερμανία: Ο Σόιμπλε καταλογίζει ευθύνες στην Μέρκελ για τα χαμηλά ποσοστά του CDU

Γερμανία: Ο Σόιμπλε καταλογίζει ευθύνες στην Μέρκελ για τα χαμηλά ποσοστά του CDU

Την ‘Αγγελα Μέρκελ θεωρεί ο Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπεύθυνη για τα προβλήματα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) και του υποψηφίου για την Καγκελαρία ‘Αρμιν Λάσετ.

Σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε, η κυρία Μέρκελ, με την απόφασή της το 2018 να παραιτηθεί από την προεδρία του CDU αλλά να παραμείνει Καγκελάριος μέχρι το τέλος της κοινοβουλευτικής θητείας, προκάλεσε έμμεσα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο επίδοξος διάδοχός της. «Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι τα δύο αυτά αξιώματα πρέπει να ασκούνται από το ίδιο πρόσωπο. Και η προεδρία του κόμματος και η Καγκελαρία. Αυτό δεν συμβαίνει εδώ και σχεδόν τρία χρόνια και επομένως δεν πιστώνεται ο επικεφαλής του κόμματος τα οφέλη της άσκησης των καθηκόντων του Καγκελαρίου. Το αντίθετο», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε στην Tagesspiegel και πρόσθεσε ότι ο κ. Λάσετ είναι εδώ και χρόνια «στο πλευρό της επί πολλά χρόνια επιτυχημένης Καγκελαρίου» και δεν μπορεί τώρα να πει «θα τα αλλάξουμε όλα» ή «θα συνεχίσουμε ως έχει». Αυτό, όπως σημείωσε ο κ. Σόιμπλε, αποτελεί πρόβλημα και «μπορεί να μην έχουν όλοι στο κόμμα κατανόηση».

Στην διεκδίκηση του χρίσματος της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) για τις εκλογές, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ του ‘Αρμιν Λάσετ και όχι του αρχηγού της CSU Μάρκους Ζέντερ, ωστόσο στο ρώτημα ποιος θα έπρεπε να αναλάβει την ηγεσία του CDU είχε ταχθεί υπέρ του Φρίντριχ Μερτς, ο οποίος έχασε τελικά στις εσωκομματικές εκλογές.

«Το να επιτίθεται κανείς αυτή τη στιγμή στην ‘Αγγελα Μέρκελ το βρίσκω λάθος – και πολύ άσχημο!», φέρεται να δήλωσε ο κ. Ζέντερ κατά την σημερινή συνεδρίαση του Προεδρείου της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter