Γερμανία: Οι μετανάστες έστειλαν 4,2 δις ευρώ στις πατρίδες τους

Γερμανία: Οι μετανάστες έστειλαν 4,2 δις ευρώ στις πατρίδες τους

Εμβάσματα ύψους 4,2 δισεκατομμυρίων ευρώ έστειλαν το 2016 στις οικογένειές τους στις χώρες καταγωγής τους οι μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην Γερμανία, σύμφωνα με στοιχεία της Bundesbank τα οποία επικαλείται η οικονομική επιθεώρηση «Wirtschaftswoche».

Το ποσό αυτό είναι κατά 700 εκατομμύρια ευρώ υψηλότερο του αντίστοιχου για το 2015 και το υψηλότερο από την επανένωση της Γερμανίας.

Τα περισσότερα χρήματα, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στέλνουν οι μετανάστες τουρκικής καταγωγής, με το ποσό να ξεπερνά εδώ και χρόνια τα 800 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ενώ από την έναρξη του εμφυλίου στην Συρία τα εμβάσματα προς τη χώρα έχουν αυξηθεί από 18 στα 67 εκατομμύρια ευρώ. Υψηλά παραμένουν και τα ποσά που εμβάζονται προς τα ανατολικά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θετική όμως είναι η επίδραση των μεταναστών και για την γερμανική οικονομία. Σύμφωνα με υπολογισμούς του Ινστιτούτου της Γερμανικής Οικονομίας στην Κολονία (IW), από την αρχή της προσφυγικής κρίσης μέχρι το 2020 οι πρόσφυγες θα ανεβάσουν το ΑΕΠ κατά μία ποσοστιαία μονάδα, κυρίως χάρη στην αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης και των κρατικών δράσεων για την ενσωμάτωση.

Την ίδια ώρα ωστόσο, επειδή θα περάσουν χρόνια μέχρις ότου εξασφαλιστεί απασχόληση για τους περισσότερους πρόσφυγες, η κατά κεφαλήν οικονομική παραγωγή αναμένεται να μειωθεί, με συνέπεια την αύξηση της ανεργίας κατά περίπου 1,5% μέχρι το 2020.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter