Γερμανία: Ομόσπονδα κρατίδια καταργούν την υποχρεωτική καραντίνα για κορονοϊό – Θυελλώδεις αντιδράσεις

Γερμανία: Ομόσπονδα κρατίδια καταργούν την υποχρεωτική καραντίνα για κορονοϊό – Θυελλώδεις αντιδράσεις

Τα ομόσπονδα κρατίδια καταργούν την υποχρέωση απομόνωσης των μολυσμένων από κορονοϊό, παρά την αντίρρηση Λάουτερμπαχ…

Μια σειρά από ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας έχουν πλέον καταργήσει την υποχρέωση για απομόνωση όσων έχουν προσβληθεί από κορονοϊό, παρά το γεγονός ότι ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ αρνείται να το κάνει για όλη τη χώρα. Ο κυριότερος λόγος, σύμφωνα με τα γερμανικά Μέσα, είναι ότι επίκειται βαρύς χειμώνας.

Επιφύλαξη εμπρός στο νέο κύμα

Ο Λάουτερμπαχ είναι πολύ επιφυλακτικός απέναντι στην άρση του μέτρου της απομόνωσης και προειδοποίησε τις τοπικές αρχές ότι βιάστηκαν να πάρουν πίσω το μέτρο. «Είμαστε στις παραμονές μιας εξαιρετικά μολυσματικής παραλλαγής, η μόλυνση δεν έχει γίνει λιγότερο βλαβερή» επεσήμανε ο υπουργός αυτή την Τρίτη στη δημόσια γερμανική τηλεόραση ZDF, ενώ ρώτησε ρητορικά: «Γιατί να πάρουμε τέτοιο ρίσκο;».

Ρίσκο που ισχύει περισσότερο από όλους για τα γηροκομεία. Αν, για παράδειγμα, αρθεί η υποχρέωση απομόνωσης, περισσότεροι άνθρωποι θα είναι αναγκασμένοι να πάνε στη δουλειά μολυσμένοι, βάζοντας σε κίνδυνο άλλους εργαζόμενους και γηραιούς ενοίκους. Γενικά, τα γηροκομεία θα πρέπει να λάβουν κανόνες για προστατευτικά μέτρα και εμβολιασμούς, έτσι ώστε, για παράδειγμα, ένας ιδιώτης που κατέχει οίκο ευγηρίας να μην αποφασίσει ότι το νοσηλευτικό προσωπικό μπορεί να έρθει στη δουλειά μολυσμένο.

Δρόμος μπροστά

Δεδομένης της υποχρέωσης απομόνωσης που έχει ήδη αρθεί σε ορισμένα ομοσπονδιακά κρατίδια, ο Λάουτερμπαχ δεν αναμένει ότι αυτό το μέτρο θα έχει καταργηθεί μέχρι την επόμενη πρωθυπουργική διάσκεψη στις 8 Δεκεμβρίου. Την ίδια στιγμή, ο υπουργός προέτρεψε τους πολίτες να κάνουν υπομονή: «Είμαστε στα πρόθυρα ενός τελευταίου κύματος του χειμώνα, πρέπει να το κάνουμε ξανά», είπε χαρακτηριστικά.

Η υποχρέωση για απομόνωση σε περίπτωση μόλυνσης από κορoνοϊό και επίσης για καραντίνα σε περίπτωση επαφής με μολυσμένο άτομο ρυθμίζονται σε τοπικό επίπεδο στη Γερμανία. Αρκετά ομόσπονδα κρατίδια, συμπεριλαμβανομένης της Βαυαρίας και του Σλέσβιχ-Χολστάιν, έχουν πλέον καταργήσει πλήρως την υποχρέωση απομόνωσης των ατόμων που έχουν μολυνθεί από κορoνοϊό, αναφέροντας ως αιτία την αλλαγμένη φύση της πανδημίας και τη μείωση του αριθμού των μολύνσεων. Στη θέση τους, υπάρχει υποχρέωση για χρήση μάσκας έξω από το σπίτι για άτομα που έχουν προσβληθεί από κορoνοϊό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter