Γερμανία: Παρέμβαση Τουρκίας για απομάκρυνση παιδιού από ομόφυλο ανάδοχο ζευγάρι

Γερμανία: Παρέμβαση Τουρκίας για απομάκρυνση παιδιού από ομόφυλο ανάδοχο ζευγάρι

Η γερμανική υπηρεσία παιδικής πρόνοιας, Jugendamt, αποφάσισε να ακυρώσει την απόφαση να δοθεί ένα αγόρι από την Τουρκία σε ανάδοχη οικογένεια και συγκεκριμένα σε ομόφυλο ζευγάρι, λόγω αντιρρήσεων από τους βιολογικούς γονείς. Πιέσεις άσκησαν και οι τουρκικές αρχές, μέσω του υπουργείου Οικογένειας, Εργασίας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, ώστε να επιλεγεί αντ’ αυτού μία οικογένεια τουρκικής καταγωγής.

Το χρονικό

Τον Μάιο, το 10 μηνών αγόρι δόθηκε στο Jugendamt, με την αιτιολογία ότι η μητέρα, που πάσχει από προβλήματα ψυχικής υγείας, ήταν ακατάλληλη για γονέας και το βρέφος ήταν ανεπαρκώς ανεπτυγμένο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Sabah. Το παιδί δόθηκε σ’ ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων. Αρχικά,  παρά τις διαμαρτυρίες των γονέων, η υπηρεσία δεν ανακάλεσε την απόφασή της.

Η τούρκικη οικογένεια, ισχυρίστηκε ότι δεν επρόκειτο για μεμονωμένη περίπτωση και ότι πολλές άλλες τουρκικές οικογένειες είχαν το ίδιο πρόβλημα. Και καθώς η μητέρα, δεν επιτρεπόταν να βλέπει συχνά το γιο της, κάλεσε τις τουρκικές Αρχές.

Έπειτα και από εκτεταμένη κάλυψη της υπόθεσης από τα τουρκικά ΜΜΕ, το γερμανικό γραφείο που υπάγεται στο υπουργείο Οικογένειας, Εργασίας και Κοινωνικών Υπηρεσιών της Τουρκίας, όρισε δικηγόρο για την οικογένεια. Όπως αναφέρει το υπουργείο, έχει ήδη προτείνει δύο τούρκους ανάδοχους γονείς για το παιδί και ελπίζει πως το αίτημα αυτό θα εξεταστεί. Επίσης ζητά από τις χώρες υποδοχής να λαμβάνουν υπόψη τους πολιτιστικούς και ηθικούς κανόνες της βιολογικής οικογένειας, όταν αξιολογούν τη διαδικασία αναδοχής τουρκικών παιδιών.

Σύμφωνα με τη Daily Sabah, σκοπός του υπουργείου είναι να προωθήσει την υιοθεσία παιδιών με τούρκικη καταγωγή σε οικογένειες τούρκων μεταναστών στο εξωτερικό. Η υπουργός, μάλιστα, πρόσφατα ανακοίνωσε ότι, από το 2015, σχεδόν 200 παιδιά έχουν επιστρέψει στους βιολογικούς τους γονείς που ζουν στη Γερμανία χάριν της εργασίας των συνδεδεμένων γραφείων του υπουργείου σε χώρες της Ευρώπης. Ταυτόχρονα, η πρώτη κυρία Εμινέ Ερντογάν προωθεί καμπάνια για την ανάδοχη ανατροφή από οικογένειες Τούρκων του εξωτερικού, και περίπου 599 οικογένειες δηλώνουν εθελοντές για αναδοχή.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter