Γερμανία: Πατρόν για κιπά στην πρώτη σελίδα της Bild

Γερμανία: Πατρόν για κιπά στην πρώτη σελίδα της Bild

Η γερμανική εφημερίδα Bild προτείνει στο σημερινό της φύλλο ένα πατρόν για κιπά κατά του αντισημιτισμού, σε μία χώρα όπου αυξάνονται οι αντιεβραϊκές επιθέσεις.

Ο επίτροπος της γερμανικής κυβέρνησης αρμόδιος για τον αντισημιτισμό Φέλιξ Κλάιν προειδοποίησε το Σάββατο τους εβραίους να μην φορούν κιπά στην Γερμανία για να μην γίνονται στόχος.

Ωστόσο, πολλές φωνές υψώθηκαν στην Γερμανία και στο Ισραήλ για να καταδικάσουν την οδηγία αυτή και για να δηλώσουν ότι οι εβραίοι θα πρέπει να εκφράζουν την θρησκευτική τους πίστη.

Το Κεντρικό Εβραϊκό Συμβούλιο της Γερμανίας έχει επανειλημμένως αποθαρρύνει τους εβραίους να φορούν το κιπά.

Η εφημερίδα Bild συμμετέχει στον διάλογο καλώντας τους αναγνώστες της σε ένδειξη «αλληλεγγύης προς τους εβραίους γείτονές τους» να φτιάξουν το δικό τους χάρτινο κιπά ακολουθώντας τις οδηγίες της εφημερίδας με τέσσερα απλά βήματα και να το υψώσουν σημαία κατά του αντισημιτισμού.

Οι αναγνώστες μπορούν να κόψουν το κιπά που φέρει ένα αστέρι του Δαβίδ και βρίσκεται στην πρώτη σελίδα του σημερινού φύλλου.

Πέρυσι, οι εφημερίδες TAZ και Tagespiegel είχαν επίσης φιλοξενήσει πατρόν για κιπά στις πρώτες σελίδες τους, καταγγέλλοντας την επίθεση στο Βερολίνο κατά την οποία Σύρος χτύπησε με την ζώνη του έναν Ισραηλινό που φορούσε κιπά. Το θύμα βιντεοσκόπησε μέρος της επίθεσης και την ανέβασε στο Ιντερνετ.

Η γερμανική πολιτική ηγεσία έχει θορυβηθεί για ένα αντισημιτικό πνεύμα το οποίο εισήχθη στην χώρα από μετανάστες που προέρχονται από εχθρικές προς το Ισραήλ χώρες, όπως Σύροι, Ιρακινοί και Αφγανοί.

Ομως, σύμφωνα με τις τελευταίες στατιστικές του υπουργείου Εσωτερικών, οι δράστες αντισημιτικών πράξεων προέρχονται στην συντριπτική τους πλειοψηφία (90%) από τους κύκλους της άκρας δεξιάς.

Οι αντισημιτικές ενέργειες αυξήθηκαν κατά 20% τον περασμένο χρόνο στην Γερμανία, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter