Γερμανία: Πολιτική διαμάχη με αφορμή την οργάνωση του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού

Γερμανία: Πολιτική διαμάχη με αφορμή την οργάνωση του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού

Ο Γενικός Γραμματέας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) Λαρς Κλίνγκμπάιλ κατηγορεί τον χριστιανοδημοκράτη (CDU) υπουργό Υγείας Γενς Σπαν για παραλείψεις στην οργάνωση των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού.

«Βρισκω το χάος γύρω από τον εμβολιασμό εξοργιστικό. Ο Σπαν μιλά για σύγχυση σε ομοσπονδιακό επίπεδο και δείχνει με το δάκτυλο τα κρατίδια. Ο ίδιος ο υπουργός (όμως) είχε μήνες στη διάθεσή του για να προετοιμάσει την προγραμματισμένη έναρξη του εμβολιασμού. Του δόθηκαν επαρκείς αρμοδιότητες για αυτό», είπε σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας «Rheinische Post».

«Η έναρξη του εμβολιασμού έπρεπε να είναι ένα σημείο καμπής σε αυτήν την πανδημία και να δώσει στους ανθρώπους την ελπίδα ότι θα βγούν από την κρίση. Εάν τώρα δημιουργηθεί η εντύπωση ότι το κράτος δεν έχει υπό έλεγχο αυτό το καθήκον του, τότε δεν αυξάνει ακριβώς την εμπιστοσύνη των πολιτιών στον εμβολιασμό. Είναι καθήκον του ομοσπονδιακού υπουργού Υγείας να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή του εμβολιασμού», πρόσθεσε ο Κλίνγκπάιλ.

Τόνισε δε ότι «δεν πρέπει να επαναληφθούν τα λάθη που έγιναν. Καθυστερήσαμε ήδη το καλοκαίρι με την στρατηγική των διαγνωστικών τεστ για όσους επιστρέφουν από ταξίδια, ο εμβολιασμός πρέπει τώρα να αποβεί επιτυχής», όπως είπε.

Πηγή:Rheinische Post, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter