Γερμανία: Πολιτικός του AfD καταδικάστηκε για δηλώσεις σχετικά με το Ολοκαύτωμα

Γερμανία: Πολιτικός του AfD καταδικάστηκε για δηλώσεις σχετικά με το Ολοκαύτωμα

Δικαστήριο στο Μόναχο καταδίκασε την Παρασκευή έναν πολιτικό από το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) για σχόλια με τα οποία συνέκρινε μια εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορονοϊού με τα πογκρόμ κατά των Εβραίων της ναζιστικής περιόδου.

Ο Φλόριαν Γέγκερ, ο οποίος υπηρέτησε ως μέλος του εθνικού κοινοβουλίου της Γερμανίας, της Μπούντεσταγκ, δημοσίευσε ένα βίντεο στη σελίδα του στο Facebook το 2021. Σε αυτό, ισχυρίστηκε ότι τα μέτρα της γερμανικής κυβέρνησης για τον COVID ήταν συγκρίσιμα με την τρομοκρατική εκστρατεία πογκρόμ του Νοεμβρίου κατά των Γερμανών Εβραίων το 1938.

Το δικαστήριο έκρινε ότι τα εν λόγω σχόλια ισοδυναμούσαν με υποκίνηση σε βία και καταδίκασε τον Γέγκερ σε πρόστιμο 2.700 ευρώ.

Ο ανώτερος εισαγγελέας Αντρέας Φρανκ, υπεύθυνος για αντισημιτικά σχόλια της βαυαρικής δικαιοσύνης, υποστήριξε στο δικαστήριο ότι ο Γέγκερ είχε σκόπιμα επιδιώξει να υποκινήσει σε βία με τους ισχυρισμούς του. «Ως πολιτικός ήξερε ακριβώς πού ήταν τα φλέγοντα ζητήματα», είπε. «Και με το βίντεο του έριξε λάδι στη φωτιά».

«Εάν το Ολοκαύτωμα υποβιβαστεί σε αυθαίρετο αντικείμενο σύγκρισης για μέτρα τα οποία εκλαμβάνονται ως ανεπιθύμητα, τότε η προστασία του εβραϊκού λαού από αντισημιτικές επιθέσεις παύει να ισχύει», πρόσθεσε.

Ο Γέγκερ είναι επί του παρόντος ο πρόεδρος του AfD στην πόλη Φέρστενφελντμπρουκ της Βαυαρίας. Έχει στη διάθεσή του μία εβδομάδα για να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Πηγή: DW

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter