Γερμανία: Προβλέψεις για συρρίκνωση της οικονομίας και... ελπίδες ανάκαμψης για το 2021

Ο Πίτερ Αλτμάιερ.

Ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας, Πέτερ Αλτμάιερ, ανέφερε ότι προβλέπεται συρρίκνωση της τάξεως του 8% στην οικονομία της χώρας για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

«Η μείωση του ΑΕΠ κατά το τρέχον έτος θα είναι πιθανότατα μεγαλύτερη από τη μείωση που είχε υποστεί η γερμανική οικονομία κατά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2009 (5,7%)», τόνισε σε δηλώσεις του ο Πέτερ Αλτμάιερ, σημειώνοντας ωστόσο ότι υπάρχουν ακόμη ελπίδες για σταθεροποίηση (στο β' εξάμηνο του 2020) και επιστροφή στους ρυθμούς ανάπτυξης από το επόμενο έτος.

Παράλληλα, ο Γερμανός υπουργός σημείωσε ότι: «Η μείωση τους επόμενους τρεις μήνες θα είναι σημαντική, αλλά όχι τόσο μεγάλη όσο φοβηθήκαμε αρχικά», υπογραμμίζοντας ότι: «Αυτό που θα χρειαστεί δεν θα είναι απλώς μια εφάπαξ στήριξη, αλλά ένα «ευρύ πακέτο ώθησης».

Επικεφαλής DIW: «Κανείς δεν μπορεί να κάνει αξιόπιστες προβλέψεις»

Ο επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου για Οικονομικές Έρευνες (DIW) Μαρσέλ Φράτσερ θεωρεί ωστόσο ότι κανείς σήμερα δεν μπορεί να προβλέψει με αξιοπιστία πόσο βαθιά θα είναι τελικά η ύφεση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Εκφράζει επίσης την ανησυχία ότι για την Γερμανία η κρίση θα αποδειχθεί πιο σοβαρή απ' ό,τι η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, καθώς, όπως λέει, ο αριθμός των αιτήσεων από επιχειρήσεις που ζητούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα περιορισμένου χρόνου εργασίας είναι ήδη τεράστιος.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.