Γερμανία: Προβλέψεις για συρρίκνωση της οικονομίας και… ελπίδες ανάκαμψης για το 2021

Γερμανία: Προβλέψεις για συρρίκνωση της οικονομίας και… ελπίδες ανάκαμψης για το 2021

Ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας, Πέτερ Αλτμάιερ, ανέφερε ότι προβλέπεται συρρίκνωση της τάξεως του 8% στην οικονομία της χώρας για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

«Η μείωση του ΑΕΠ κατά το τρέχον έτος θα είναι πιθανότατα μεγαλύτερη από
τη μείωση που είχε υποστεί η γερμανική οικονομία κατά τη
χρηματοπιστωτική κρίση του 2009 (5,7%)»,
τόνισε σε δηλώσεις του ο Πέτερ Αλτμάιερ, σημειώνοντας ωστόσο ότι υπάρχουν ακόμη ελπίδες για σταθεροποίηση (στο β’ εξάμηνο του 2020) και επιστροφή στους ρυθμούς ανάπτυξης από το επόμενο έτος.

Παράλληλα, ο Γερμανός υπουργός σημείωσε ότι: «Η μείωση τους επόμενους τρεις μήνες θα είναι σημαντική, αλλά όχι τόσο μεγάλη όσο φοβηθήκαμε αρχικά», υπογραμμίζοντας ότι: «Αυτό που θα χρειαστεί δεν θα είναι απλώς μια εφάπαξ στήριξη, αλλά ένα «ευρύ πακέτο ώθησης».

Επικεφαλής DIW: «Κανείς δεν μπορεί να κάνει αξιόπιστες προβλέψεις»

Ο επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου για Οικονομικές Έρευνες (DIW) Μαρσέλ Φράτσερ θεωρεί ωστόσο ότι κανείς σήμερα δεν μπορεί να προβλέψει με αξιοπιστία πόσο βαθιά θα είναι τελικά η ύφεση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Εκφράζει επίσης την ανησυχία ότι για την Γερμανία η κρίση θα αποδειχθεί πιο σοβαρή απ’ ό,τι η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, καθώς, όπως λέει, ο αριθμός των αιτήσεων από επιχειρήσεις που ζητούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα περιορισμένου χρόνου εργασίας είναι ήδη τεράστιος.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter