Γερμανία: Προκλητικός καλλιτέχνης αποχαιρετά με χρυσό έφιππο άγαλμα την Μέρκελ!

Γερμανία: Προκλητικός καλλιτέχνης αποχαιρετά με χρυσό έφιππο άγαλμα την Μέρκελ!
Φωτογραφία: Twitter

Όπως φαίνεται τα επίχρυσα αγάλματα γίνονται τελευταία της μόδας, αφού και στη Γερμανία ένα άγαλμα επίχρυσο της καγκελαρίου Μέρκελ και μάλιστα πάνω σε άλογο αλλά με τα παραδοσιακά της ρούχα, που παρουσιάστηκε  στην γλυπτοθήκη του Tempel Museum του Έτσντορφ, σχολιάστηκε έντονα!

Ο Βίλχεμ Κοχ, καλλιτέχνης με σειρά έργων που έχουν προκαλέσει, προβληματίσει ή και χαρακτηριστεί πρωτοποριακά, αποφάσισε να φτιάξει ένα έργο επίτηδες «αμφιλεγόμενο» που να μην είναι σαφές αν δείχνει την εκτίμησή του προς την απερχόμενη καγκελάριο, ή μια ειρωνική απεικόνισή της.

Το άγαλμα της Μέρκελ είναι κατασκευασμένο σε τρισδιάστατο εκτυπωτή 2,7 μέτρων για την πολιτικό που αποχωρεί από την γερμανική καγκελαρία έπειτα από 16 χρόνια.

Η Άγκελα Μέρκελ ιππεύει το άλογο χωρίς σέλα και χωρίς να κρατά χαλινάρια. Αντίθετα, τα χέρια της σχηματίζουν ένα τρίγωνο, καθώς το άγαλμα αναπαριστά μία χαρακτηριστική κίνηση της Καγκελαρίου. Παράλλλα και η έκφραση του προσώπου της είναι κάπως παράξενη καθώς φαίνεται βλοσυρή και κάπως θυμωμένη.

«Τόσο προσγειωμένη, όπως διαμόρφωσε την πολιτική, απεικονίζεται ως αναβάτης: σε έναν κήπο με θέα στα ανατολικά, σταθερή στο θρόνο αν και χωρίς σέλα και χαλινάρια», όπως είπε ο Κοχ. Από την άλλη, «μία δημόσια παρουσία έφιππου το 2021 μοιάζει τόσο γελοία στους περισσότερους, όσο ένα κάρο στη Formula-1».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter