Γερμανία: Προβάδισμα 2% για τους Σοσιαλδημοκράτες – Τι έδειξε νέα δημοσκόπηση

Γερμανία: Προβάδισμα 2% για τους Σοσιαλδημοκράτες – Τι έδειξε νέα δημοσκόπηση

Παγιώνεται το προβάδισμα των Σοσιαλδημοκρατών στη Γερμανία, όπως επιβεβαίωσε νέα δημοσκόπηση του  YouGov, με το SPD να προηγείται στις προτιμήσεις των Γερμανών για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, στην ερώτηση του YouGov για το εάν γίνονταν τώρα εκλογές, οι Σοσιαλδημοκράτες θα ελάμβαναν 24% (+8% σε σύγκριση με ανάλογη δημοσκόπηση του YouGov πριν από ένα μήνα ) αν οι εκλογές διεξήγοντο την ερχόμενη Κυριακή. Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές, 22% (-6%) (η διαφορά των δύο ποσοστιαίων μονάδων είναι μεγαλύτερη από την οριακή της δημοσκόπησης του Forsa).

Οι Πράσινοι θα λάμβαναν 16% (αμετάβλητο ποσοστό), το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) 13% (+1%), η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) 11% (-1%) και η Αριστερά (Die Linke) θα ελάμβανε 8% (αμετάβλητο επίσης).

Εάν οι πολίτες μπορούσαν να εκλέξουν απευθείας τον καγκελάριο, το 26% θα ψήφιζε τον Όλαφ Σολτς, τον υποψήφιο του SPD. Τον πρόεδρο του FDP Κρίστιαν Λίντνερ, το 10%, και ακολουθεί η Αναλένα Μπέρμποκ, η υποψήφια των Πρασίνων, με 9%. Τον Άρμιν Λάσετ θα ψήφιζε για καγκελάριο μόνο το 8% Την Αλίτσε Βάιντελ της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) θα ψήφιζε το 5% αν μπορούσε να εκλέξει απευθείας καγκελάριο και την πρόεδρο της Αριστεράς Γιανίνε Βίσλερ το 1%. Το 26% δεν θα ψήφιζε καμία / κανέναν από αυτές/ούς.

Αντίστοιχη δημοσκόπηση του ZDF καταγράφει ισοδυναμία μεταξύ των δύο «μεγάλων» της γερμανικής πολιτικής σκηνής στο 22%, ωστόσο αυτό προκύπτει από ενίσχυση του SPD κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες σε δύο εβδομάδες και αντίστοιχη πτώση του CDU/CSU κατά τέσσερις.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter