Γερμανία: Σε άλλες δύο πόλεις θα απαγορευτούν τα ρυπογόνα, παλαιάς τεχνολογίας, ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα

Γερμανία: Σε άλλες δύο πόλεις θα απαγορευτούν τα ρυπογόνα, παλαιάς τεχνολογίας, ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα

Η γερμανική δικαιοσύνη υποχρέωσε σήμερα άλλες δύο πόλεις, την Κολονία και τη Βόνη, να απαγορεύσουν από το κέντρο τους τα παλαιά ντιζελοκίνητα οχήματα από τον Απρίλιο του 2019, σε μια περίοδο που καθυστερεί να υλοποιηθεί η δέσμευση της κυβέρνησης για βελτίωση της ποιότητας του αέρα.

Η Κολονία και η Βόνη προστίθενται έτσι στον κατάλογο των πόλεων (όπου ήδη βρίσκονταν η Στουτγάρδη, η Φραγκφούρτη και το Βερολίνο) οι οποίες θα απαγορεύσουν τα ντιζελοκίνητα οχήματα παλαιάς τεχνολογίας από τους δρόμους που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη ατμοσφαιρική ρύπανση.

Το Αμβούργο αποφάσισε αυτοβούλως την περασμένη άνοιξη να “εξορίσει” τα αυτοκίνητα αυτά από δύο περιοχές του κέντρου.

Στην Κολονία, η απαγόρευση θα ισχύσει για ολόκληρο το κέντρο της πόλης ενώ στη Βόνη θα απαγορευτούν τα παλιά οχήματα από δύο δρόμους, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το τοπικό διοικητικό δικαστήριο. Η τοπική κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα ασκήσει έφεση.

Για να αποφευχθούν οι περιορισμοί αυτοί η κυβέρνηση διαπραγματεύεται εδώ και πολλούς μήνες με τις αυτοκινητοβιομηχανίες τρόπους ώστε τα παλαιά ντιζελοκίνητα να καταστούν λιγότερο ρυπογόνα. Παρά τις αρχικές επιφυλάξεις τους, οι εταιρείες Volkswagen και Daimle συμφώνησαν να “αναβαθμίσουν” τα οχήματα αυτά, για παράδειγμα προσθέτοντας τους φίλτρα σωματιδίων, όμως μόνο μέχρι το ποσό των 3.000 ευρώ και μόνο σε λίγες πόλεις που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα ρύπανσης. Η BMW αρνείται προς το παρόν να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση αυτών των επισκευών πριν από το 2020.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter