Γερμανία: Σε καραντίνα 200 ένοικοι κτιριακού συγκροτήματος στο Βερολίνο – Σε έξαρση ο κορονοϊός

Γερμανία: Σε καραντίνα 200 ένοικοι κτιριακού συγκροτήματος στο Βερολίνο – Σε έξαρση ο κορονοϊός

Οι 200 και πλέον ένοικοι κτιριακού συγκροτήματος στο Φρίντριχσχαϊν του ανατολικού Βερολίνου τέθηκαν σε καραντίνα, μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον 44 κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό σε αυτό.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές υπηρεσίες της περιοχής, μεταξύ των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από κορονοϊό είναι και παιδιά, τα οποία πηγαίνουν σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς, που ήδη ενημερώθηκαν. Στους χώρους αυτούς διενεργούνται πλέον εκτεταμένα τεστ.

Στους ενοίκους του συγκροτήματος επιβλήθηκε καραντίνα, με τις υπηρεσίες του Δήμου να αναλαμβάνουν πλέον να φροντίζουν για τον εφοδιασμό τους με τρόφιμα και φάρμακα.

Φόβοι για δεύτερο κύμα

Υπενθυμίζεται ότι το Ινστιτούτο Robert Koch ανακοίνωσε ότι ο ρυθμός αναπαραγωγής της επιδημίας Covid-19 (R 0) στη Γερμανία βρίσκεται στο 2,76, επηρεασμένος σε μεγάλο βαθμό από τοπικά ξεσπάσματα. 

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Robert Koch Λόταρ Βίλερ προειδοποίησε ότι η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με δεύτερο κύμα της επιδημίας του κορονοϊού αλλά δήλωσε αισιόδοξος ότι μπορεί να προληφθεί.

Η Γερμανία ανακοίνωσε χθες Ττρίτη και πρώτη φορά την επανεπιβολή τοπικού lockdown στο Γκούντερσλος της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας για την αντιμετώπιση της επιδημίας Covid-19 μετά τον εντοπισμό εστίας μόλυνσης σε σφαγείο της περιοχής.

Ο πρωθυπουργός του ομόσπονδου κρατιδίου Αρμιν Λάσετ ανακοίνωσε ότι το τοπικό lockdown θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Η περιοχή του Γκούντερσλος έχει πληθυσμό 360.000 κατοίκους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter