Γερμανία: Σκάνδαλο χτυπά το χρηματιστήριο;

Γερμανία: Σκάνδαλο χτυπά το χρηματιστήριο;

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρία λειτουργίας του γερμανικού χρηματιστηρίου Deutsche Boerse δήλωσε ότι οι κατηγορίες σε βάρος του για αθέμιτη χρηματιστηριακή συναλλαγή με βάση εμπιστευτικές πληροφορίες (insider trading) θα αποδειχθούν αβάσιμες,

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν καθόρισε ο ίδιος τον χρόνο αγοράς των μετοχών του ενόψει της ανακοίνωσης των σχεδίων συγχώνευσης με την London Stock Exchange.

Το εποπτικό συμβούλιο της Deutsche Boerse εκπόνησε ένα μεμονωμένο σχέδιο αγοράς μετοχών για τον διευθύνοντα σύμβουλο Κάρστερν Κένγκετερ, που του επέτρεψε να επενδύσει 4,5 εκατ. ευρώ σε μετοχές στην εταιρία διαχείρισης χρηματιστηρίου στην τιμή των 69 ευρώ έκαστη τον Δεκέμβριο του 2015, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Κένγκετερ σε συνέντευξη Τύπου σήμερα.

Στις αρχές του μήνα η γερμανική αστυνομία και οι εισαγγελικές αρχές της χώρας διενήργησαν ελέγχους στο γραφείο και το διαμέρισμα του Κένγκετερ διερευνώντας εάν ήδη διεξάγονταν την περίοδο εκείνη μυστικές συζητήσεις με την LSE για την πιθανή συγχώνευσή τους.

«Όταν αγόρασα τις μετοχές χρησιμοποιώντας τα δικά μου κεφάλαια, δεν το έκανα σε χρόνο που επέλεξα εγώ», δήλωσε ο Κένγκετερ σήμερα.

«Το έκανα μεταξύ 1ης και 21ης Δεκεμβρίου του 2015 σε μια χρονική περίοδο που είχε καθοριστεί από το εποπτικό συμβούλιο», δήλωσε, πρόσθεσε ότι προϋπόθεση για την αγορά των μετοχών ήταν η διακράτησή τους έως τα τέλη του 2019.

Αρνήθηκε, ωστόσο, να πει εάν ήταν ήδη γνωστό τον Δεκέμβριο του 2015 ότι θα γινόταν μια προσπάθεια για συγχώνευση με την LSE, λέγοντας ότι δεν θα σχολιάσει μια εν εξελίξει έρευνα.

«Το insider trading είναι ενάντια στις βαθύτερες πεποιθήσεις μου», δήλωσε, προσθέτοντας ότι ο ίδιος και η Deutsche Boerse συνεργάζονται απολύτως με την εισαγγελία.

Εκτός αυτού, ο Κένγκετερ δήλωσε ότι η μη ολοκλήρωση της συγχώνευσης με την LSE θα αποδυναμώσει το βασικό χρηματοπιστωτικό κέντρο της Γερμανίας, τη Φρανκφούρτη.

«Οι όποιες ανησυχίες ότι η Φρανκφούρτη ως χρηματοπιστωτικό κέντρο ίσως βρεθεί σε μειονεκτική θέση από την προτεινόμενη επιχειρηματική συγχώνευση δεν αναγνωρίζουν ένα πράγμα: ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη Φρανκφούρτη …είναι η απραξία», δήλωσε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter