Γερμανία: Στα «μαχαίρια» τα χριστιανικά κόμματα για την Ελλάδα

Επανέρχεται η Suddeutsche Zeitunug (SZ) στις απόψεις που διατύπωσε προς την εφημερίδα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος(ΕΛΚ) και αντιπρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας (CSU) Μάνφρεντ Βέμπερ .

Το πρωτοσέλιδο άρθρο  έχει τίτλο «Διένεξη στους κόλπους των χριστιανικών κομμάτων για την πολιτική έναντι της Ελλάδας» Σύμφωνα με τον κ. Βέμπερ, στο Βερολίνο κερδίζει έδαφος η άποψη ότι θα έπρεπε να αφήσει κανείς το ΔΝΤ να αποχωρήσει από τη διάσωση της Ελλάδας εφόσον επιμένει σε ένα κούρεμα του χρέους.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της Xριστιανοκοινωνικης Ένωσης της Βαυαρίας (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ δηλώνει τώρα στην SZ ότι δεν είχε ιδέα για μια τέτοια αλλαγή στάσης και ότι σε καμιά περίπτωση δεν τον εκφράζει. Εξάλλου την προσήλωση στη συμμετοχή του ΔΝΤ επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνο.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «οι πολιτικοί των δύο χριστιανικών κομμάτων (CDU και CSU) αποφεύγουν να θίξουν το ενδεχόμενο οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να μην βρουν κοινά αποδεκτή λύση με το ΔΝΤ και αυτό να μην συμμετάσχει στο τρέχον δανειακό πακέτο προς την Ελλάδα.

Η Φραντσίσκα Μπράντνερ, ειδικός της ΚΟ των Πρασίνων (Die Gruenen) επί ευρωπαϊκών θεμάτων, ζήτησε από τη Χριστιανική Ένωση «να δώσει ένα τέλος στην αυταπάτη της». Όποιος θέλει τη συμμετοχή του ΔΝΤ πρέπει να συμφωνεί και με ένα κούρεμα του χρέους. Η παρατεινόμενη διένεξη δεν θέτει σε κίνδυνο «μόνο την Ελλάδα, αλλά και την ευρωπαϊκή συνοχή. Στην εποχή του Τραμπ, του Brexit και των δεξιών λαϊκιστικών κινημάτων δεν πρέπει να ανάβει κανείς φωτιές με μικροκομματικά κίνητρα.»

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.