Γερμανία: Στην τελική ευθεία για τη νομιμοποίηση της κάνναβης

Γερμανία: Στην τελική ευθεία για τη νομιμοποίηση της κάνναβης

To πράσινο» φως πήρε την Τετάρτη από τη γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση νομοσχέδιο που προβλέπει τη νομιμοποίηση της κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Στόχος, όπως αναφέρει ο υπουργός Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ, είναι η «καλύτερη προστασία για τα παιδιά και τους νέους», καθώς και ότι «δεν θα υπάρξει αύξηση της κατανάλωσης».

Σύμφωνα με την απόφαση, η κάνναβη με τη δραστική ουσία τετραϋδροκανναβινόλη (THC) δεν θα χαρακτηρίζεται στο εξής νομικά ναρκωτικό, ενώ σύννομη θα θεωρείται η αγορά και κατοχή έως 20 ή 30 γραμμαρίων «κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς» από ενηλίκους, όπως και η ιδιωτική καλλιέργεια έως τριών φυτών κάνναβης, στα οποία δεν θα έχουν πρόσβαση ανήλικοι.

Ο υπουργός Υγείας παραδέχθηκε πάντως ότι υπάρχουν ακόμη πολλά ανοιχτά θέματα, όπως οι σχετικοί περιορισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι δεν είναι βέβαιο ότι μπορούν να ξεπεραστούν.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο παρελθόν ο ίδιος ο Λάουτερμπαχ, ως γιατρός δήλωνε  κατά της αποποινικοποίησης της κάνναβης, ενώ σήμερα τόνισε κατ’ επανάληψη ότι η σχεδιαζόμενη νομοθεσία δεν θα αποτελέσει «μια καμπή για την πολιτική σχετικά με τα ναρκωτικά».

Πηγή: AFP

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter