Γερμανία: Στις φλόγες λεωφορείο μετά από σύγκρουση με φορτηγό – Δεκάδες νεκροί και τραυματίες (Photos)

Γερμανία: Στις φλόγες λεωφορείο μετά από σύγκρουση με φορτηγό – Δεκάδες νεκροί και τραυματίες (Photos)

Δεκαοκτώ νεκροί και 31 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της σύγκρουσης τουριστικού λεωφορείου με φορτηγό σε αυτοκινητόδρομο της νοτιοανατολικής Γερμανίας, που είχε ως αποτέλεσμα το πούλμαν να τυλιχτεί στις φλόγες. 

Οι διασώστες ανέσυραν τις σορούς των θυμάτων μέσα από τα απανθρακωμένα συντρίμμια του λεωφορείου, στο οποίο επέβαιναν συνολικά 49 άτομα. 

«Οι θερμοκρασίες ήταν τέτοιες (…) ώστε μπορεί κανείς να αναγνωρίσει μόνο τη χαλύβδινη δομή του λεωφορείου. Μπορεί κανείς να φανταστεί τι σημαίνει αυτό για τους επιβάτες», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών Αλεξάντερ Ντόμπριντ. Το δυστύχημα προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό 31 ανθρώπων, δύο από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 7 το πρωί, όταν το λεωφορείο, που κινούταν προς τη Νυρεμβέργη, είχε εγκλωβιστεί λόγω κίνησης πίσω από ένα προπορευόμενο ημιφορτηγό. Υπό αδιευκρίνιστα συνθήκες, χτύπησε ένα ημιφορτηγό που κινούταν μπροστά του με αποτέλεσμα να καεί ολοσχερώς, καθιστώντας αβέβαιη επί του παρόντος την τύχη των αγνοουμένων, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ζάιμπερτ: “Πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους”

Νωρίτερα στο Βερολίνο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε πως πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δυστύχημα με τουριστικό λεωφορείο στη Βαυαρία και πως η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ είναι «συγκλονισμένη» από το δυστύχημα αυτό.

«Είμαστε ρεαλιστές. Κάθε λεπτό μειώνονται οι ελπίδες» να βρεθούν ζωντανοί οι αγνοούμενοι, δήλωσε ο Γιούργκεν Στάντερ, εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

Οι διασώστες αρχικά θεώρησαν πως οι αγνοούμενοι μπορεί στον πανικό τους να διέφυγαν στα γύρω δάση, όμως οι έρευνες δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα.

Λίγο μετά τις 07:00 (τοπική ώρα, 08:00 ώρα Ελλάδας), το τουριστικό λεωφορείο βρέθηκε σε μποτιλιάρισμα και έπεσε πάνω σε νταλίκα που προηγούνταν, με αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά και να καεί εντελώς. Η ομάδα των 46 ηλικιωμένων τουριστών που μετέφερε, η οποία συνοδευόταν από δύο οδηγούς, ερχόταν από τη Σαξονία, στην ανατολική Γερμανία, διευκρίνισε στη συνέχεια η αστυνομία.

Πολλοί τραυματίες βρίσκονται μεταξύ ζωής και θανάτου και μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στα νοσοκομεία της περιοχής, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το δυστύχημα συνέβη κοντά στο Μίνχμπεργκ, σε μια δασική και ορεινή ζώνη στα όρια των κρατιδίων της Βαυαρίας και της Θουριγγίας, όχι μακριά από τα σύνορα με την Τσεχία, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί και προς τις δύο κατευθύνσεις ο αυτοκινητόδρομος A9.

Πολλά ελικόπτερα διάσωσης βρίσκονταν σήμερα το πρωί στον τόπο του δυστυχήματος ενώ τεχνικοί, αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν γύρω από το απανθρακωμένο τουριστικό λεωφορείο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter