Γερμανία: Κυβέρνηση «Φωτεινού Σηματοδότη» με καγκελάριο Σολτς – Ποιοι παίρνουν τα κύρια υπουργεία

Γερμανία: Κυβέρνηση «Φωτεινού Σηματοδότη» με καγκελάριο Σολτς – Ποιοι παίρνουν τα κύρια υπουργεία

Οι ηγέτες των τριών κομμάτων, Σοσιαλδημοκρατικού, Πρασίνων και Φιλελεύθερων, συμφώνησαν για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνασπισμού με καγκελάριο τον Όλαφ Σολτς. Περαιτέρω ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα Τετάρτη.

Η κυβέρνηση θα είναι τρικομματική απαρτίζεται, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια ανακοίνωση ή διαρροή που να αφορά συγκεκριμένα ονόματα υπουργών.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του γερμανού δημοσιογράφου Μάικλ Μπρέκερ, ο «σοϊμπλερικός» Κρίστιαν Λίντνερ αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών, ο Πράσινος Ρόμπερτ Χάμπεκ θα καταλάβει το νέο υπερυπουργείο Οικονομικών Σχέσεων και Περιβαλλοντικής Προστασίας, η Πράσινη Αναλένα Μπέρμποκ παίρνει το υπουργείο Εξωτερικών και οι Σοσιαλδημοκράτες έλαβαν τα υπουργεία Άμυνας, Ανάπτυξης και Υγείας.

Εντός της ημέρας ο Σολτς θα ανακοινώσει και θα παρουσιάσει τη συμφωνία. Έπειτα αυτή θα πάει στα αρμόδια όργανα των τριών κομμάτων για έγκριση. Η διαδικασία αναμένεται να είναι τυπική και δεν προβλέπονται «παρατράγουδα». Αυτό σημαίνει ότι σύμφωνα με το υπάρχων χρονοδιάγραμμα στις αρχές Δεκεμβρίου θα ολοκληρωθούν τα συνέδρια των κομμάτων και στη συνέχεια η κυβέρνηση θα συγκροτηθεί και θα ορκιστεί.

Με πληροφορίες από Politico

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter