Γερμανία: Νέο πακέτο στήριξης 65 δισ. ευρώ κατά της ακρίβειας

Γερμανία: Νέο πακέτο στήριξης 65 δισ. ευρώ κατά της ακρίβειας

Σε συμφωνία κατέληξαν τα τρία κόμματα που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό στη Γερμανία όσον αφορά στο νέο οικονομικό πακέτο στήριξης το οποίο έχει στόχο να βοηθήσει τους καταναλωτές να αντιμετωπίσουν τις ραγδαίες αυξήσεις στις τιμές, σύμφωνα με πηγές.

Η χώρα προβλέπεται να διαθέσει 65 δισεκατομμύρια ευρώ (64,7 δισεκατομμύρια δολάρια) για το τρίτο πακέτο που έχει σχεδιαστεί να προστατεύσει τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις από τις επιπτώσεις του αυξανόμενου πληθωρισμού, όπως ανέφερε η κυβέρνηση σε ένα έγγραφο που εκδόθηκε σήμερα.

Τα μέτρα, που περιλαμβάνουν προτάσεις για την παράταση μίας έκπτωσης στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και φορολογικές μειώσεις 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ για 9.000 εταιρίες που είναι ενεργειακά ευαίσθητες, συμφωνήθηκαν σήμερα από τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους.

«Αυτό είναι το μεγαλύτερο, από τα τρία πακέτα μέχρι τώρα», δήλωσε ο Σολτς σε μία συνέντευξη Τύπου.

Μεταξύ άλλων οι κυβερνητικοί εταίροι φέρεται να συμφώνησαν στην παροχή στοχευμένης βοήθειας σε συνταξιούχους και φοιτητές, μειώσεις φόρων και ένα μέτρο για να αντικαταστήσει το μειωμένο εισιτήριο των μέσων μαζικής μεταφοράς, η ισχύς του οποίου έληξε.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter