Γερμανία: Συναγερμός σε δημαρχείο μετά την απειλή για βόμβα – Εκκενώθηκε ο χώρος

Γερμανία: Συναγερμός σε δημαρχείο μετά την απειλή για βόμβα – Εκκενώθηκε ο χώρος

Οι αρχές στη Γκάγκεναου της νοτιοδυτικής Γερμανίας εκκένωσαν σήμερα το δημαρχείο της πόλης μετά την απειλή για τοποθέτηση βόμβας, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Μίχαελ Φάιφερ στα τηλεοπτικά δίκτυα, μια ημέρα μετά την ακύρωση εκδήλωσης στην οποία θα μιλούσε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης υπέρ του “ναι” στο δημοψήφισμα που πρόκειται να διεξαχθεί στην Τουρκία για την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Σήμερα περίπου στις 07:30 (τοπική ώρα, 08:30 ώρα Ελλάδας) λάβαμε ένα απειλητικό τηλεφώνημα για την τοποθέτηση βόμβας και ο καλών ανέφερε ότι κίνητρο ήταν η ακύρωση χθες της εκδήλωσης με τον Τούρκο υπουργό Δικαιοσύνης» Μπεκίρ Μποσντάγ, δήλωσε ο Ντίτερ Σπάναγκελ, τοπικός αξιωματούχος της πόλης.

Όταν ρωτήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο n-tv αν η απειλή για τοποθέτηση βόμβας συνδέεται με την ακύρωση της εκδήλωσης, ο Φάιφερ απάντησε: «Αυτή τη στιγμή αυτή είναι η υπόθεση που κάνουμε, αλλά δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα. Υποθέτουμε ότι υπάρχει άμεση σχέση».

Η αστυνομία ερευνά το δημαρχείο.

«Δεν γνωρίζουμε πόσο σοβαρά υπόψη μας πρέπει να λάβουμε την απειλή αυτή», πρόσθεσε ο Φάιφερ.

Ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποσντάγ ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει σε εκδήλωση που θα πραγματοποιείτο χθες Πέμπτη στο δημαρχείο της Γκάγκεναου ενώπιον υποστηρικτών του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter