Γερμανία: Συνεχίζεται το καθεστώς τηλεργασίας για εκατομμύρια εργαζόμενους

Γερμανία: Συνεχίζεται το καθεστώς τηλεργασίας για εκατομμύρια εργαζόμενους

Εκατομμύρια εργαζόμενοι στη χώρα προετοιμάζονται για τη συνέχιση της τηλεργασίας και τους επόμενους μήνες.

Η Εθνική Ακαδημία Επιστημών Leopoldina προειδοποίησε με σημερινή της ανακοίνωση για επιδείνωση της πανδημίας στη Γερμανία και ζήτησε τη λήψη περαιτέρω μέτρων και στους χώρους εργασίας. «Από τις 14 Δεκεμβρίου, οι επαγγελματικές επαφές θα πρέπει να μειωθούν στις απολύτως αναγκαίες. Η τηλεργασία πρέπει να είναι ο κανόνας όπου είναι δυνατόν. Θα πρέπει να χρησιμοποιούνται οι ψηφιακές δυνατότητες αντί της φυσικής παρουσίας», φρονούν οι επιστήμονες.

Οι εκπρόσωποι των εργατικών συνδικάτων επισημαίνουν τους κινδύνους που συνδέονται με την τηλεργασία και ζητούν καλύτερη προστασία των εργαζομένων.

Η προστασία της εργασίας και της υγείας πρέπει να ισχύει και για την τηλεργασία. Εργασιακές συμφωνίες για τηλεργασία υπάρχουν μόνο για περίπου το ένα τρίτο των επιχειρήσεων. Ο νόμος που σχεδιάστηκε από τον ομοσπονδιακό υπουργό Εργασίας Χουμπέρτους Χάιλ πρέπει να διευρυνθεί ώστε να συμπεριλάβει το δικαίωμα της συναπόφασης για την εισαγωγή και την διαμόρφωση της τηλεργασίας», τόνισε ο Ράινερ Χόφμαν, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Συνδικάτων (DGB).

Μυστικά & Documento

03/07/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter