Γερμανία: Συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας κατά 4-5% φέτος προβλέπει η Deutsche Bank

Γερμανία: Συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας κατά 4-5% φέτος προβλέπει η Deutsche Bank
Καλλιτεχνική φωτογραφία των κεντρικών της Deutsche Bank στη Φραγκφούρτη - Associated Press

Συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας κατά 4-5% το 2020 και της βιομηχανικής παραγωγής κατά 10% προβλέπει τώρα η Deutsche Bank λόγω του αντίκτυπου του κορονοϊού.

«Μέσα σε λίγες ημέρες, τα μέτρα και οι (προσωρινές) διακοπές λειτουργίας των εργοστασίων έχουν φθάσει ένα επίπεδο που υποδηλώνει μία πολύ μεγαλύτερη συρρίκνωση στο πρώτο εξάμηνο από ό,τι θεωρείτο πριν», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας Στέφαν Σνάιντερ, προσθέτοντας ότι προηγουμένως ανέμενε μία συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας κατά 1-2% φέτος.

Η νέα δυσμενέστερη πρόβλεψη έγινε «παρά το ότι αναμένεται μία ανάκαμψη στο δεύτερο εξάμηνο, καθώς – σε αντίθεση με το 2009 – θα πληγεί πολύ και ο τομέας των υπηρεσιών», πρόσθεσε σε σημείωμα που έστειλε σήμερα. Η Deutsche Bank επικαιροποίησε και τις προβλέψεις της για άλλες μεγάλες οικονομίες, προβλέποντας ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα συρρικνωθεί κατά 0,8% φέτος, ενώ της Ιαπωνίας θα έχει ύφεση 1,7%. Η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 2%, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Deutsche Bank.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μυστικά & Documento

23/01/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter