Γερμανία: Θύμα της λιτότητας και η… Μέρκελ-Περικοπές στις δαπάνες της ετοιμάζει η κυβέρνηση

Γερμανία: Θύμα της λιτότητας και η… Μέρκελ-Περικοπές στις δαπάνες της ετοιμάζει η κυβέρνηση

Ούτε η Άνγκελα Μέρκελ, δεν φαίνεται ξεφεύγει από την επικείμενη λιτότητα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel περικοπές στις δαπάνες της πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας θέλει να βάλει η κυβέρνηση συνασπισμού της Γερμανίας.

Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτει το γερμανικό περιοδικό η Άνγκελα Μέρκελ έχει ενημερωθεί για τα όρια των προνομίων της ενώ της έχει γίνει σύσταση για περιορισμό των δαπανών συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιωτικών εξόδων.

Σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου Οικονομικών στην Επιτροπή Προϋπολογισμού της γερμανικής Βουλής έγιναν πρόσφατα συνομιλίες μεταξύ της Καγκελαρίας και της διοίκησης του γραφείου της Μέρκελ, που «σχετίζονταν επίσης με τη στελέχωσή του με βάση τις ανάγκες του». Λέγεται μάλιστα ότι κατέστη σαφές στους συνεργάτες της Μέρκελ ότι το Γραφείο της στην Μπούντεσταγκ αφορά στην «εκπλήρωση μετα-υπηρεσιακών καθηκόντων» αποκλείοντας τη χρήση του για ιδιωτικούς σκοπούς.

Όσον αφορά την επιστροφή δαπανών για ταξίδια αυτό μπορεί να εξεταστεί μόνο «εάν η πρώην καγκελάριος ταξιδεύει για λογαριασμό και για τα συμφέροντα της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κυβερνητικός συνασπισμός στη Γερμανία επιθυμεί να καταργήσει το Γραφείο του Σοσιαλδημοκράτη πρώην καγκελαρίου Γκέρχαρντ Σρέντερ, λόγω των στενών δεσμών του με τη Ρωσία με το κόμμα της Αριστεράς να ζητάει η κατάργηση των Γραφείων να εφαρμοστεί για όλους τους πρώην καγκελάριους της Γερμανίας.

Η Μέρκελ βρέθηκε στο επίκεντρο καθώς δέχεται κριτική επειδή προσλήφθηκαν εννέα άτομα για το Γραφείο της στην Μπούντεσταγκ ενώ έχει αποφασιστεί (από το 2019) ανώτατο όριο προσλήψεων πέντε ατόμων.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Αμετανόητη δηλώνει η Μέρκελ για την ενεργειακή πολιτική με τη Ρωσία

Ο ΟΗΕ βραβεύει τη Μέρκελ ως… προστάτιδα των προσφύγων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter