Γερμανία: Το Βερολίνο είναι δεσμευμένο για την επιτυχία του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας

Η Γερμανία είναι δεσμευμένη στην επιτυχία του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, δήλωσε σήμερα ο Στέφεν Ζάιμπερτ, εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, όταν ρωτήθηκε αν αποτελεί επιλογή η αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

«Επί χρόνια οι χώρες μέλη της ευρωζώνης, περιλαμβανομένης της Γερμανίας, έχουν δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα με στόχο να φέρουν τη χώρα στον δρόμο των βιώσιμων οικονομικών και της οικονομικής ανάπτυξης», επισήμανε ο Ζάιμπερτ.

«Είναι μια αποστολή που έχει διαρκέσει πολλά χρόνια και εξακολουθούμε να εμμένουμε σε αυτή», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Μάρτιν Σέφερ εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών σημείωσε: «Θέλουμε να διατηρήσουμε ολόκληρη την ευρωζώνη, περιλαμβανομένης της Ελλάδας, και θα στηρίξουμε οτιδήποτε βοηθά την Ελλάδα. Γι' αυτό τον λόγο επιθυμούμε να συνεχίσει να είναι επιτυχημένο το πρόγραμμα βοήθειας».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.