Γερμανία: Το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ» προειδοποιεί για αιφνίδια αύξηση των κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης Όμικρον

Γερμανία: Το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ» προειδοποιεί για αιφνίδια αύξηση των κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης Όμικρον
A doctor vaccinates a man against coronavirus inside the St. Petri church in the center of Chemnitz, Germany, Sunday, Dec. 12, 2021. Chemnitz is located in southern Saxony, the state with the lowest vaccination rate in the entire country and it's also currently one of the regions with the highest number of virus infections. (AP Photo/Markus Schreiber)

«Αιφνίδια αύξηση των κρουσμάτων» αναμένει το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ» λόγω της παραλλαγής «Όμικρον» και καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τις μη αναγκαίες επαφές και να αποφύγουν τα ταξίδια.

«Λόγω της παραλλαγής “Όμικρον” αναμένεται αιφνίδια αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων και το σύστημα υγείας, καθώς και άλλοι τομείς περίθαλψης, μπορεί γρήγορα να υπερφορτωθούν», προειδοποιεί το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ» με ανακοίνωσή του και αξιολογεί τον κίνδυνο από τον κορονοϊό στη Γερμανία ως «πολύ υψηλό». Χθες ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ εξήγησε ότι, λόγω των περιορισμένων διαγνωστικών τεστ κατά τη διάρκεια των εορτών, είναι πιθανό ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων να είναι δύο ή και τρεις φορές μεγαλύτερος από τον αριθμό που ανακοινώνεται.

Νωρίτερα το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ» επικαιροποίησε τους καταλόγους με τις επικίνδυνες περιοχές, συμπεριλαμβάνοντας στις «περιοχές υψηλού κινδύνου» την Ιταλία, τον Καναδά, τη Μάλτα και το Σαν Μαρίνο. Από την 1η Ιανουαρίου, οι ταξιδιώτες που φθάνουν στη Γερμανία από αυτές τις χώρες, εφόσον δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόησης, είναι υποχρεωμένοι να μείνουν επί δέκα ημέρες σε καραντίνα, ενώ μπορούν να υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ μετά την πέμπτη ημέρα. Στην κατηγορία περιοχών «υψηλού κινδύνου» περιλαμβάνεται αυτή τη στιγμή και η Ελλάδα. Αντιθέτως, από τη λίστα αφαιρέθηκε ο Μαυρίκιος. Το Ινστιτούτο επισημαίνει ακόμη ότι από τις 4 Ιανουαρίου 2022 δεν θα υπάρχει ειδική κατηγορία χωρών στις οποίες διαπιστώνεται έξαρση κάποιας παραλλαγής, καθώς ήδη και στη Γερμανία τείνει να επικρατήσει η «Όμικρον». Ο αριθμός των κρουσμάτων της εν λόγω παραλλαγής αυξήθηκε σήμερα κατά 28% σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter